Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/pey7/public_html/website/libraries/gantry/core/utilities/gantryregistry.class.php on line 326

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/pey7/public_html/website/libraries/gantry/core/utilities/gantryregistry.class.php on line 339
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

oaed banner

ΡΟΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Αριστερής Παρέμβασης

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 18:40 Γράφτηκε από
 
Το κάθε τι είναι πολιτικό…
Antonio Gramsi   (Τετράδια φυλακής)
 
Ο ήλιος χάιδευε το τοίχο απέναντι από το γραφείο της. Το πρωινό, η  θέα της Αθήνας ήταν όμορφη. Το γραφείο της  ήταν ψηλά, στον 8ο όροφο. Στη λέξη ..ψηλά.. μια μελαγχολία την πλημμύρισε..
 
«Θυμήθηκε συζητήσεις των νεανικών της χρόνων« .. οι αριστεροί δεν κοιτούν αφ’ υψηλού τον λαό, αυτά μόνο οι δεξιοί … εμείς δεν ξεχωρίζουμε ..». Θύμωσε . Θα καταθέσω πρόταση στο συμβούλιο, τα γραφεία όλων των υπουργών να μετακινηθούν σε χαμηλούς ορόφους. Να είμαστε δίπλα στο λαό, κοντά στα βάσανά του. Να αποδείξουμε ότι είμαστε σεμνοί , κομμάτι του λαού…..
και ότι δεν είμαστε…να … σαν την  υπ. Αλληλεγγύης που παρότρυνε το λαό να μαγειρεύει λιτά και ταπεινά αλλά η ίδια μόλις είδε την πολυτέλεια των γραφείων καταργημένου Οργανισμού έτρεξε να στρογγυλοκαθίσει..  μη και χάσει. » (1)
 
Τις σκέψεις της διέκοψε ο γραμματέας της για να τη ενημερώσει ότι στο τηλέφωνο είναι ο υπουργός Επικρατείας ( Επικρ.).
 
    ( Επικρ.) – Κυρία υπουργέ είναι αλήθεια ότι στον ΟΑΕΔ κατά παράβαση των άρθρων 4 & 5 του Συντάγματος ,αλλά από ότι με πληροφόρησαν και του Υπαλληλικού Κώδικα, ένας μηχανικός δεν μπορεί να γίνει διευθυντής ; Γιατί συμβαίνει αυτό ;
     (Υπ)  – Ήταν η άποψη παραγόντων και γενικά του κατεστημένου του ΟΑΕΔ , υπουργέ μου , που μάλλον φοβήθηκε ότι θα χάσει τις θέσεις ευθύνης αλλά … για ένα περίεργο λόγο και όλου του επιτελείου της Διοίκησης.
     (Επικρ.) – Ακούστε. Δεν είναι δυνατόν εμείς σαν αριστερά να πολιτευόμαστε με βάσει τέτοιο ανορθολογισμό. Παρακαλώ να επέμβετε , να διαχειριστείτε το θέμα με διακριτικότητα αλλά να  αποκαταστήσετε την αξιοκρατία και την κοινή λογική. Μας είναι αδιάφορα τυχόν σύνδρομα κατωτερότητας και ανασφάλειες . Κυβερνάμε για να αλλάξουμε τέτοιες καθυστερημένες αντιλήψεις.
       Δηλαδή ο Αλέξης εάν ήταν υπάλληλος στον ΟΑΕΔ δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε Διευθυντής ;
 
«Ταράχθηκε. Δεν είναι αμελητέο να σε καλεί ο Σοφός της Κυβέρνησης . . Αυτός ο ΟΑΕΔ!
Της είχε προξενήσει αίσθηση ο αποκλεισμός των Μηχανικών από θέσεις ευθύνης. Αντιλαμβάνεται ότι τόσα χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν καταλείπει στη Δημόσια Διοίκηση ανεξίτηλα τα σημάδια της αναξιοκρατίας και της ανθρωποφαγίας. Το παράλογο, το αντιδεοντολογικό ήταν προφανές, αλλά ενημερώθηκε, ότι οι πιέσεις της Διοίκησης ήταν αφόρητες και ο γραμματέας της κουράστηκε. . Αυτός ο ΟΑΕΔ !
Κάτι είχε συμβεί  και στο τελευταίο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ της χρονιάς….»
 
{Φωνάζει τον γραμματέα της}. Φέρε μου, σε παρακαλώ εκείνη την αναφορά από το τελευταίο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Εκείνη… με την τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων σχετικά με την επέκταση της σύμβασης των ωφελούμενων που εργάζονται στα νοσοκομεία. Να διαβάσω τι ακριβώς είπε
 
(Εκ. Εργ.) «Κυρία πρόεδρε εμείς, σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, θα ψηφίσουμε την επέκταση της σύμβασης  όμως  καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι διολισθαίνει σε ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ρόλου του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Θυμίζουμε ότι  αυτή η απόφαση έχει προαναγγελθεί από τον Aν. Υπουργό Υγείας  πρόκειται, λοιπόν επί της ουσίας για μία καθ’ υπαγόρευση απόφαση του Δ.Σ.
Κυρία πρόεδρε, αναρωτιόμαστε αν θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δ.Σ. το προνόμιο να προτείνει προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας ;
Προγράμματα που η χρησιμότητά τους προκύπτει, από τις έρευνες και τις μελέτες της Υπηρεσίας.
Είναι δυνατόν  μανδαρίνοι - τιτουλάριοι των υπουργείων να καθορίζουν τις πολιτικές Απασχόλησης ;
Διαμαρτυρόμαστε έντονα . Το ερώτημα προς εσάς και την κυβερνηση είναι σαφές, και περιμένουμε απάντηση,  μεθοδεύετε τον μαρασμό του Οργανισμού ;
Σας θυμίζω ότι η ύπαρξή του, αλλά και η δική σας, οφείλεται στις εισφορές μας.»
 
«Σκέφθηκε ότι όταν καταργήθηκαν οι Οργανισμοί Κατοικίας και Εστίας , η ΓΣΕΕ δεν άρθρωσε λέξη. Εκείνη την εποχή οργίαζαν οι φήμες ότι η Διοίκησή της  έκανε συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με τους τότε κυβερνώντες και πήρε σαν αντάλλαγμα, τη εδραίωση της κυριαρχίας της μέσω του ελέγχου χρηματοδότησης προς τα Εργατικά Κέντρα. Όλοι όψιμοι αγωνιστές..»
 
{Καλεί τον γραμματέα της εκνευρισμένη}. Σε παρακαλώ να συντάξεις επείγον έγγραφο προς την  Διοίκηση του ΟΑΕΔ με τα εξής θέματα :
 
1.  Να διερευνηθεί εάν υπάρχει αποτίμηση ωφέλειας των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ . Αν όχι  έχει δρομολογηθεί ; Η διατήρηση του προγράμματος ΛΑΕΚ με την ίδια μορφή έχει προκύψει μετά από μελέτες και συγκριτικά στοιχεία ;
2.  Έχουν εγκατασταθεί δικλείδες ασφαλείας  στα μηχανογραφικά συστήματα - στη ροή των προγραμμάτων - ώστε να μη επαναληφθεί περιστατικό οικονομικής ατασθαλίας σαν αυτό της Λάρισας; Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ενοποίησης των μηχανογραφικών συστημάτων και παράλληλα της απόκτησης της ιδιοκτησίας τους από τον ΟΑΕΔ;
3.  Να δοθεί λύση με τους Μηχανικούς που υπηρετούν στον ΟΑΕΔ. Εάν ο ΟΑΕΔ δεν είναι ικανός να σεβαστεί την αξία των υπαλλήλων του και ανήμπορος να τους αξιοποιήσει, να τους δοθεί η δυνατότητα  να μεταταγούν.
Το καθεστώς δουλοπαροικίας των Μηχανικών στον ΟΑΕΔ πρέπει να τελεώσει.
4.  Σε συνέχεια αυτού να διερευνηθεί η δυνατότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, αξιοποιώντας τη τεχνογνωσία και το δυναμικό των καταργημένων οργανισμών , να μελετήσει την κατασκευή οικισμών με πρόχειρες αλλά ασφαλείς κατοικίες για τους μετανάστες. Σε ποιά οικόπεδα του πρώην ΟΕΚ θα μπορούσε να κατασκευαστεί πιλοτικά κάποιος καταυλισμός;
 
«Θα κάνω πρόταση στον πρωθυπουργό για να προωθηθεί  αυτή η λύση. Φοβάμαι ότι θα μας κατηγορήσουν για διαπλοκή με τους προμηθευτές προκατασκευασμένων οικίσκων»
 
            5. Μάθε γιατί καθυστερήσαμε τρία χρόνια να καταργήσουμε την Επιτροπή Στέγασης στη μορφή που υπήρχε. Δεν είχαμε άποψη για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού και τι αλλαγές έπρεπε να γίνουν ; Είμασταν απροετοίμαστοι ;
 Επίσης θύμησέ μου στο επόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου να καταθέσουμε ρύθμιση με την οποία να απαγορεύεται οι εκπρόσωποι  των κοινωνικών φορέων στα Δ.Σ.  να είναι συνταξιούχοι. Και φρόντισε να μη ενημερωθούν αυτοί δίπλα…{χαμηλώνει τη φωνή της} οι σμπίροι της τρόικας…
 
 «… Η χθεσινή μέρα ήταν εξαντλητική. Οι συναντήσεις με την Τρόϊκα της δημιουργούν ασφυξία. Αλλά χθές οι απαιτήσεις των τροϊκανών για τα εργασιακά ήταν αντίστοιχες των διαταγών προς τους ιθαγενείς των αποικιών της Αφρικής του 18ου αιώνα. Η παραίνεση όμως του πρωθυπουργού δεν δέχονταν αμφισβήτηση.
 Υλοποιούμε ότι μας υποδεικνύουν. Αλλά μη ξεχνάτε ότι το πρόγραμμα δεν είναι δικό μας και ότι  εμείς συνομιλούμε με το ….μέλλον»..ס.ס.ס.ס. (2)
                                                            -.-.-.-.-
Η προκήρυξη … Η σελίδα Α4 πάνω στο γραφείο είναι κενή…. Δεν θα ξαναγράψω για…
 
///τον τυχοδιωκτισμό αυτών που κυβερνούν κατ’ εντολή και για λογαριασμό  των Δυναστών (όπως παλιά..) / για το ανέκφραστο πρόσωπο που επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός….///
///για τις πράξεις αλλά κυρίως για τις παραλείψεις της Διοίκησης…. ///  
               
   Θα σταματήσεις να μουτζουρώνεις. Θα γράψεις κάτι επιτέλους;…
Ξαφνιάστηκα . Γύρισα το κεφάλι, ήμουν μόνος. Το χαρτί μου μιλούσε, και χαμογελούσε ειρωνικά.
Η προκήρυξη πρέπει να γραφτεί….
 
για την αριστερή παρέμβαση εργαζομένωνστον ΟΑΕΔ
 ΜΑΡΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
 Μέλος Δ.Σ. ΠΕΥ ΟΑΕΔ
 
(1) O Ureg Karlas X  στα πλαίσια μεταπτυχιακής εργασίας το έτος 261 (μ.Τ.) στο κεφάλαιο «το τηλέφωνο του Υπ. Ευτοπίας στην Υπ. Απασχολησιμότητας » αναφέρει ότι μετά από εξαντλητικές έρευνες βεβαιώθηκε ότι η πρόταση για την  μεταφορά των υπουργικών γραφείων δεν κατατέθηκε ποτέ.                                                                  (Το έτος 2010 μεγάλη δύναμη κατασκεύασε ανθρωποειδές ρομπότ με ποζιτρονικό εγκέφαλο από πλατινοιρίδιο, με τηλεπαθητικές ικανότητες  που  συλλαμβάνει τις σκέψεις των αλλων…..)(2)                          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 14:05 Γράφτηκε από
Η συνέχιση των αντεργατικών νομοθετημάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων η  θεσμοθέτηση του περιορισμού της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το νέο χτύπημα που επιχειρεί η Κυβέρνηση στον πυρήνα της λειτουργίας των συνδικάτων ακολουθεί, αναμφίβολα, προηγούμενες προσπάθειες περιστολής ή και ποινικοποίησης της απεργίας. Ο "Νόμος Γεροβασίλη" που τιμωρεί όσους συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία για την αξιολόγηση είναι ακόμα νωπός.

Στην προσπάθεια να κλείσει η 3η αξιολόγηση (για το λαό είναι η... 103η αξιολόγηση) περιλαμβάνονται βεβαίως και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι πλειστηριασμοί για χρέη πάνω από 500 ευρώ προς το δημόσιο, η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων σε δημόσια αγαθά, καθώς και πολλές άλλες διατάξεις που θίγουν ή καταργούν κοινωνικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Η εκτίμησή μας είναι πως θα συνεχιστεί με εξίσου βίαιο τρόπο η περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ότι όλα όσα βλέπουμε δεν  αποτελούν παρά μόνο την αρχή.

 
 Ο μοναδικός δρόμος για να ακυρωθούν στην πράξη οι αντεργατικές ρυθμίσεις είναι η γενικευμένη αντίδραση των συνδικάτων και των εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο, με την καθολική αντίδραση, δεν εφαρμόστηκαν ή πάρθηκαν πίσω κατά το παρελθόν οι νόμοι για την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, για τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων κλπ.
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις   κινητοποιήσεις και να συνειδητοποιήσουν ότι ο μόνος δρόμος για μία καλύτερη ζωή είναι η αντίσταση στο άδικο! Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε! Διεκδικούμε το δίκαιο και «το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί, δεν το φτιάχνουν οι τεχνοκράτες της τρόικας».
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΜΑΚΡΑΚΗΣ           Γ. ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 17:47 Γράφτηκε από

 

 

 

 
   


1971

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ

ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714

Α Θ Η Ν Α

   

                                                 Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2018

   Α.Π. 206

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συνάδελφοι Καλή Χρονιά,

 

Την Τετάρτη 10  και την Πέμπτη 11  Ιανουαρίου 2018  και ώρες 9π.μ. έως 1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στην αίθουσα  εκδηλώσεων, στο υπόγειο της Διοίκησης.

Υπογραμμίζουμε την μεγάλη ανθρωπιστική αξία της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να στηρίξουν τη δράση που συνιστά κοινωνική ανάγκη και επιταγή.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ κάλυψε τις ανάγκες σε αίμα πολλών μελών-συναδέλφων ή συγγενών τους όταν προέκυψε ανάγκη.

 
 

    ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

   ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:   Για να δώσεις αίμα δεν πρέπει να έχεις πάρει φάρμακα το τελευταίο 48ωρο και να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΜΑΚΡΑΚΗΣ         Γ. ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ

 

 

 

 

Ευχές από ΔΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 10:19 Γράφτηκε από
 
   


1971

     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ

ΤΗΛ.  2109989.646 – FAX 9942714

www.peyoaed.gr ,email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Α Θ Η Ν Α

   

                                            Αθήνα, 18  Νοεμβρίου  2017

                                            Α.Π. 197

  

 

 

ΘEMA: ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 

Στις τραγικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής η ελάχιστη μορφή συμπαράστασης και βοήθειας που μπορούμε να επιδείξουμε είναι η συλλογή ειδών ανάγκης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις δοκιμαζόμενες περιοχές υπάρχει άμεση ανάγκη για: εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, αναλγητικά φάρμακα, ρουχισμό-υπόδηση και κλινοσκεπάσματα.

Προτείνουμε η συγκέντρωση των παραπάνω περιγραφόμενων ειδών να έχει ολοκληρωθεί ανά υπηρεσία μέχρι την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και στη συνέχεια να ειδοποιηθεί η ΠΕΥ ΟΑΕΔ για να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει στον Δήμο Μάνδρας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη απέναντι στους πληγέντες συμπολίτες μας.  Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες ότι μπορούν να αφήνουν τη βοήθειά τους σε όλα τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ σε ΑΤΤΙΚΗ- ΒΟΙΩΤΙΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ, με την ένδειξη για τους πληγέντες, και η ΠΕΥ ΟΑΕΔ θα αναλάβει την μεταφορά τους. Η όποια μικρή βοήθεια έχει τεράστια αξία.

 

Εκ του ΔΣ

    Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Μακράκης                     Γ. Καραούλης

Κλήρωση εννέα αδιάθετων κατοικιών στη Θήβα

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 16:31 Γράφτηκε από

Κλήρωση εννέα αδιάθετων κατοικιών παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Μαρίας Καραμεσίνη πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:00 π.μ. σε εκδήλωση που έλαβε χώρα  στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Θηβαίων. Στην ομιλία της η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε στη σημασία της στεγαστικής πολιτικής, επισημαίνοντας την αξία της συνέχισής της προς όφελος της κοινωνίας. "Να χτίσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας, λίγο-λίγο" ανέφερε η κ Καραμεσινη δίνοντας το στίγμα.

Στη συνέχεια η Διοικήτρια του Οργανισμού επισκέφτηκε το ΚΠΑ2 Θηβών για την ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας.

Παρούσα στη σημερινή διαδικασία ήταν η ΠΕΥ ΟΑΕΔ,  θέτοντας το ζήτημα της συνέχισης της στεγαστικής πολιτικής, ενώ είχε προηγηθεί και επίσκεψη την Τρίτη 7/11 στο ΚΠΑ2 Θηβών και συζήτηση με τους εργαζόμενους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1971

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ                                                                                                                Αθήνα, 23 Οκτωβρίου  2017

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ                                                                                                      Α.Π. 188

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ  

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ

ΤΗΛ.  2109989.646 – FAX 9942714

www.peyoaed.gr ,email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Α Θ Η Ν Α                                                                                                    

 

 Συνάδελφοι,

 Η εύκολη- πλην όμως εξωδιοικητική- λύση της μεταφοράς φακέλων από ΚΠΑ σε ΚΠΑ, τείνει να μετατραπεί σε πανάκεια για τους “αδούλευτους” φακέλους προγραμμάτων, που χρονίζουν σε υπηρεσίες του Οργανισμού,  μετακυλώντας το εργασιακό φόρτο μεταξύ των υπαλλήλων. Τίθενται εύλογα ερωτήματα που αφορούν στο πόσο εύκολη μπορεί να είναι η υπεύθυνη διαχείριση ενός φακέλου για οποιονδήποτε υπάλληλο τρίτου ΚΠΑ, όταν  δεν παρέλαβε ο ίδιος τα σχετικά δικαιολογητικά και αιτήσεις, καθώς και η διαχείριση φακέλων που συχνά παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και προϋποθέτουν συνεπώς μια καλύτερη εικόνα του εμπλεκόμενου υπαλλήλου.

Με αυτό τον τρόπο διαταράσσεται ο προγραμματισμός των ΚΠΑ που δέχονται τους φακέλους, δυνητικά “τιμωρείται” η συνέπειά τους,  ενώ δεν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και αποτελεσματικά οι αιτίες του προβλήματος. Η λογική του ντόμινο επιβαρύνει παρά προσφέρει λύσεις. Η ανταπόκριση των Υπηρεσιών στα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, που συχνά προκύπτουν ξαφνικά, δεν μπορεί να επιτυγχάνεται μέσω της μεταφοράς και της ανταλλαγής φακέλων μεταξύ των Υπηρεσιών. Η σύσταση ομάδας εργασίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων ή στη Διοίκηση- που θα ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες “αδούλευτων”, επί έτη, προγραμμάτων- μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα, ενώ η στελέχωση των Υπηρεσιών, έστω και με προσωρινές αποσπάσεις κατόπιν πρόσκλησης, είναι η πραγματική απάντηση στο πρόβλημα. 

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργούνται με τη μεταφορά  αιτήσεων δικαιούχων ταμείων ανεργίας από υποστελεχωμένες υπηρεσίες όπως της Κω, της Ρόδου κ.α. σε υπηρεσίες της ΠΔΑΝ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του φόρτου εργασίας και της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν οι συνάδελφοι είναι πρόσφατο αίτημα συναδέλφων από το ΚΠΑ2 Αρχαγγέλου προκειμένου να λειτουργήσει η υπηρεσία και το Σάββατο!!!! 

Καταδεικνύεται ότι η  συνεχής επιφόρτιση των ΚΠΑ  με  πρόσθετες αρμοδιότητες  προκαλεί δυσλειτουργίες σε αυτά. Ένα άλλο πεδίο προβληματισμού αποτελεί η επιβάρυνση των Υπηρεσιών με την ρύθμιση οφειλών  οικιστών του πρώην ΟΕΚ. Η αρμοδιότητα αυτή δημιουργεί τεράστιο όγκο εργασιών, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε εκπαίδευση και ειδίκευση του προσωπικού. Γι αυτό το λόγο προτείνουμε είτε την αποδέσμευση των  ΚΠΑ από τη συγκεκριμένη υπηρεσία και την άμεση μεταφορά της στις κεντρικές δομές του Οργανισμού, είτε τη στελέχωση των ΚΠΑ με εξειδικευμένους υπαλλήλους κατόπιν εκπαίδευσης. 

Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένη και επιτακτική την ανάγκη ενσωμάτωσης στο μόνιμο προσωπικό του ΟΑΕΔ των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Δηλώνουμε δε ότι δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση την  απομάκρυνση έστω και ενός από τους συναδέλφους αυτούς, οι οποίοι στο σύνολό τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού.  

Προτείνουμε,  τέλος, να πραγματοποιηθεί διεύρυνση του ελεγκτικού πεδίου για όλους τους υπαλλήλους των ΚΠΑ, μέχρι να σταθεί εκ νέου δυνατή η συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού ελέγχων από τα προγράμματα που θα βρίσκονται σε καθεστώς υλοποίησης. Η καλή λειτουργία ενός Οργανισμού προϋποθέτει την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

Γ. ΜΑΚΡΑΚΗΣ   Γ.ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ

                           

        

 

 

 

 

 

Σε πραγματικό… survivor εξελίσσονται οι συναλλαγές στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους, κυρίως λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και της γραφειοκρατίας.

Αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και των εντάσεων που δημιουργούνται καθημερινά είναι πολλές φορές πολίτες ακόμη και να επιτίθενται σε υπαλλήλους του Οργανισμού. Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε πριν από δυο εβδομάδες στον ΟΑΕΔ της Πλατείας Αμερικής, όπου εξαγριωμένος πολίτης επιτέθηκε σε υπάλληλο, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος –σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων- να υποστεί κάταγμα στον ώμο. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί αρκετά στο παρελθόν και σε άλλα υποκαταστήματα. «Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Τον χτυπούσε με μεγάλη δύναμη. Ο υπάλληλος ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η αφορμή ήταν ότι ο υπάλληλος του ζήτησε να φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς δεν τα είχε μαζί του. Ο πολίτης, έφυγε, χρειάστηκε να έρθει ξανά, πάλι όμως δεν είχε όλα τα δικαιολογητικά, εκνευρίστηκε και επιτέθηκε στον υπάλληλο», δηλώνει στο iefimerida ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Γεώργιος Μακράκης. 

 

 ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής

 Το iefimerida κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ στην Αττική, αυτό της Αγίας Παρασκευής στην οδό Μεσογείων. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί περίπου 19 χιλιάδες πολίτες. Παρατηρούμε ότι δεκάδες άνεργοι περιμένουν όρθιοι να έρθει η σειρά τους να εξυπηρετηθούν, με τους ελάχιστους υπαλλήλους να προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν. Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος. 

 «Περιμένω όρθια εδώ και περίπου μια ώρα για να εξυπηρετηθώ, δεν υπάρχει καμία οργάνωση, δεν δίνουν σε όλους κουπόνια προτεραιότητας, παρά μόνο σε ορισμένους, για ορισμένες υπηρεσίες», τονίζει με αγανάκτηση μια άνεργη που στέκεται στην ουρά. 

Διαπιστώνουμε ότι το μηχάνημα με τα κουπόνια προτεραιότητας βρίσκεται... κρυμμένο πίσω από ένα γραφείο, το οποίο μάλιστα, χειρίζονται δυο υπάλληλοι! Αντί δηλαδή οι πολίτες να παίρνουν μόνοι τους το κουπόνι προτεραιότητας ανάλογα με την υπηρεσία που θέλουν, το ζητούν από τους δυο υπαλλήλους που απασχολούνται σε αυτό το πόστο. Αυτό το σύστημα τέθηκε σε ισχύ πριν από περίπου 1μιση χρόνο.

 

 «Είναι τακτική σε όλα τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ το μηχάνημα να μην είναι προσβάσιμο στους πολίτες», μας εξηγεί ένας εργαζόμενος. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες. Εξηγούν σε εμάς ποια υπηρεσία θέλουν και ανάλογα τους δίνουμε εμείς το χαρτάκι» προσθέτει. Ωστόσο, οι πολίτες αγανακτούν, καθώς οι υπάλληλοι δίνουν κουπόνια προτεραιότητας μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσίες και για κάποιες άλλες όχι, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να αναγκάζονται να περιμένουν όρθιοι σε μια ατέλειωτη ουρά που φθάνει μέχρι το πεζοδρόμιο. Οι άνεργοι που περιμένουν για να δηλώσουν «παρουσία» δεν παίρνουν χαρτάκι και πρέπει να περιμένουν όρθιοι, ενώ δεν λείπουν και οι εντάσεις ανάμεσα στους συναλλασσόμενους για την σειρά προτεραιότητας. «Είναι σαδιστές, θέλουν να μας βλέπουν να ταλαιπωρούμαστε, δεν εξηγείται αλλιώς», λέει με αγανάκτηση ένας άνεργος. 

 «Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Οργανισμού προβλέπεται η δημιουργία υποδοχής, μιας ρεσεψιόν δηλαδή, όπου ένας ή δυο συνάδελφοι, ανάλογα με τις δυνατότητες, δρομολογούν τον κόσμο στο εσωτερικό του υποκαταστήματος, δίνοντας τους πληροφορίες. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να μην προχωρούν άδικα αν δεν έχουν τα χαρτιά που απαιτούνται. Αυτό είναι από τα λίγα καλά που έχουν γίνει, λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες ιδιαιτερότητες αλλά γενικά το βλέπουμε ως κάτι θετικό, υπάρχει δηλαδή μια σχετική αποσυμφόρηση», τονίζει ο κ. Μακράκης. 

 

Τεράστιες ελλείψεις και γραφειοκρατία

Σύμφωνα με στοιχεία των συνδικαλιστών, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο αντιστοιχούν 150 άνεργοι ανά εργαζόμενο, ενώ στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1.000 άνεργοι ανά εργαζόμενο! Αρκετά υποκαταστήματα υπολειτουργούν με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ενδεικτικά στο υποκατάστημα της Κω υπάρχουν μόνο 2 υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Η υπηρεσία πολλές φορές στέλνει φακέλους σε άλλα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα για να προχωρήσουν και να μπορέσει να βγει το επίδομα ανεργίας. 

 «Σαφώς και ο Οργανισμός έχει ανάγκη από πρόσληψη προσωπικού. Υπάρχουν μεγάλα κενά τόσο για διοικητικούς υπαλλήλους όσο και για εργασιακούς συμβούλους», δηλώνει στο iefimerida ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Γιώργος Καραούλης και προσθέτει: «Οι αρμοδιότητες που καλύπτει ο ΟΑΕΔ έχουν αυξηθεί καθώς έχει αναλάβει και το αντικείμενο του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας», καταλήγει ο κ. Καραούλης. 

 

 

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η υποστελέχωση, η γραφειοκρατία και ο μεγάλος όγκος συναλλαγών», επισημαίνει ο κ. Μακράκης. Όπως επισημαίνει, οι 360 σύμβουλοι εργασίας που αναμένονται να προσληφθούν, μετά την πρόσφατη προκήρυξη, δεν θα μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα. «Για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που έχουμε σήμερα, χρειάζεται πολύ προσωπικό που δεν υπάρχει», δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων. «Επιπλέον, είμαστε κολλημένοι με την γραφειοκρατία. Αυτό δυσκολεύει πολύ τους συναλλασσόμενους και τους πολίτες. Έχουμε κάνει πρόοδο αλλά πολλά προγράμματα εξακολουθούν να έχουν μεγάλη γραφειοκρατία δαιδαλώδη διαδικασία». 

 Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι αυτή η περίοδος είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ καταφθάνει μεγάλος όγκος πολιτών, ανέργων. «Έχουμε και τους ξενοδοχοϋπάλληλους που έρχονται μαζικά να εγγραφούν, είναι η αρχή της σεζόν και πολλοί άνεργοι επανατοποθετούνται για αναζήτηση εργασίας. Πέρυσι δεν λειτουργούσε και το πληροφοριακό σύστημα, ελπίζουμε φέτος να μην έχουμε τέτοια προβλήματα», καταλήγει ο κ. Μακράκης.

 

 

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 18:34 Γράφτηκε από

 

 

 

 
 

 

 

1971

                                   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ

ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714

Α Θ Η Ν Α

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

                     

                     

                     

                     

                     

 

 

 

                                                     
Αθήνα, 2/10/2017

   Αρ. Πρωτ. 178

 

Συνάδελφοι,

 

Μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφασίστηκε η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 4/10/2017, και ώρα 11:00, με θέματα συζήτησης α)τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης- αποχής από την αξιολόγηση που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, β) το τελικό σχέδιο Οργανογράμματος του ΟΑΕΔ, όπως εστάλη στο Υπουργείο Εργασίας και γ) τα προβλήματα των υπηρεσιών.

 

 Η τροπολογία που υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, είναι παράνομη, καταχρηστική, αντισυνταγματική, αντιδεοντολογική και απεργοσπαστική. Η τροπολογία αυτή έρχεται να καταργήσει εν μέρει τον ίδιο το ψηφισθέντα Νόμο της αξιολόγησης. Σύμφωνα δε με τη γνωμοδότηση του Ομότιμου Καθηγητή Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αρ. Καζάκου «Η κύρωση που εισάγεται με την κρινόμενη ρύθμιση, η στέρηση από τους απεργούς της συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, αποτελεί, προδήλως, τιμώρηση και μάλιστα βαριά των υπαλλήλων που απεργούν. Η τιμώρηση αυτή επιβάλλεται, όπως αναφέρθηκε ήδη, χωρίς να συντρέχει κανενός είδους αθέτηση / παράβαση υποχρεώσεων των υπαλλήλων και μάλιστα υπαίτια. Γι΄ αυτό και η επίμαχη ρύθμιση πλήττει καίρια, όπως είδαμε, το προστατευόμενο από το Σύνταγμα δικαίωμα απεργίας, λαμβανομένου υπόψη ότι η αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης είναι απόλυτα νομιμοποιημένη με βάση το ανασταλτικό αποτέλεσμα της απεργίας σε συνδυασμό με το τεκμήριο νομιμότητάς της».

 

Στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα ότι δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα, συνεχίζοντας την καθολική  συμμετοχή μας στην απεργία/αποχή από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Γ. ΜΑΚΡΑΚΗΣ                        Γ. ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ 

 

 

 

                  

Συνάδελφοι,

Το 34ο Συνεδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αφού συζήτησε διεξοδικά για το θέμα της επιχειρούμενης αξιολόγησης και της απεργίας αποχής που έχει προκηρύξει τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η Ομοσπονδία, αποφάσισε τη δυναμική συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση με το σκεπτικό ότι με την αντισυνταγματική τροπολογία που ψηφίστηκε επιχειρείται η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, η επιβράβευση της απεργοσπασίας και η τιμωρία δια νόμου των απεργών. Επιχειρείται η διάσπαση των εργαζομένων, με τα "καλά" παιδιά που θα συμμετέχουν στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση και τα 'κακά" που δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές.

Το 34ο Συνέδριο δηλώνει τη βούληση των υπαλλήλων να συμμετέχουν σε μια αξιολόγηση που θα προάγει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Με τον νόμο που ισχύει σήμερα για την αξιολόγηση δεν δίνεται καμιά τέτοια δυνατότητα.

Ειδικά για τον Οργανισμό μας:

Δεν υπάρχει Οργανόγραμμα αφού το υφιστάμενο, κατά κοινή ομολογία, είναι απαρχαιωμένο και το νέο δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχουν ούτε περιγράμματα θέσεων και καθήκοντα υπαλλήλων, ενώ κρίσεις προισταμένων έχουν να γίνουν από το 2010. Ποιος θα αξιολογήσει ποιον και με ποια αντικειμενικά κριτήρια, σ ένα Οργανισμό που η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι τεράστια σε σχέση με τον όγκο εργασίας, σ έναν οργανισμό που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και "όλοι κανουν απ όλα" για να μπορούν να διεκπαιρεωθούν οι εργασίες!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση με ενότητα και αποφασιστικότητα, να μην επιτρέψουν εκβιασμούς και να μη δεχθούν εκβιασμούς από κανέναν.

Καλούμε τους συναδέλφους προισταμένους/Διευθυντές να αποφύγουν με θάρρος και αποφασιστικότητα τη συμμετοχή τους σε μια ψευδεπίγραφη/μονομερή αξιολόγηση που καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων και θέτει εν αμφιβόλω τον ίδιο τον νόμο που θέλει τη συμμετοχή του αξιολογούμενου στην αξιολόγηση. Όπως προκύπτει εξάλλου από τις τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις Πανεπιστημιακών καθηγητών και δικηγόρων «η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων».

Κανένας κρίκος της αλυσίδας δεν πρέπει να σπάσει. Η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτή που θα καταργήσει τις απειλές και τον εκβιασμό και δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή ενός ακόμα νομοθετικού εκτρωματος για την δήθεν αξιολόγηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους χωρίς φόβο να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής ανά υπηρεσία και να την αποστείλουν στην Ομοσπονδία , με email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σελίδα 1 από 20

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε αυτοματοποιημένα τα νέα μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

VIDEO

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος