Ανακοίνωση για σεισμό


1971 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714 Α Θ Η Ν Α    
           Αθήνα, 25/7/2019                                 Α.Π. 30

 

Μετά τον σεισμό της 19/7/2019 δημιουργήθηκαν, εύλογα, στους συναδέλφους απορίες και ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Οι συνάδελφοι που παρατήρησαν ή παρατηρούν οποιοδήποτε πρόβλημα σε οικοδομικά στοιχεία των κτηρίων πρέπει να απευθύνονται άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών,  όπως και συνέβη.

Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου λόγω του σεισμού προκλήθηκαν φθορές και- όπου αυτές συνέβησαν- οι συνάδελφοι μηχανικοί της αρμόδιας Διεύθυνσης πραγματοποίησαν αυτοψίες για να διαπιστώσουν το είδος και το εύρος των φθορών και να προτείνουν τα αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης και άρσης της επικινδυνότητας.  Η αποκατάσταση των φθορών, σύμφωνα με τις μελέτες που συντάσσονται,  θα γίνει μετά την εκτόνωση της σεισμικής ακολουθίας. 

Η κινδυνολογία και η διασπορά πανικού δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων. Ωστόσο και κάθε εφησυχασμός είναι επικίνδυνος,  εξαιτίας  της μεγάλης χρονικής περιοδικότητας του φαινομένου. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των προσφερομένων υπηρεσιών από τον ΟΑΕΔ απαιτεί την εναρμόνιση και την άμεση ένταξη του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα του ΟΑΣΠ για τον επανέλεγχο  της αντισεισμικής συμπεριφοράς των ιδιόκτητων αλλά και των ενοικιαζομένων από τον Οργανισμό κτιρίων. 

Γι  αυτό τον λόγο η ΠΕΥ ΟΑΕΔ :

Α) Έχει προγραμματίσει μία σειρά δράσεων αλλά και επαφών με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των συναδέλφων όσο και την διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας στους χώρους εργασίας μας.

Β) Θα ζητήσει από τη νέα Διοίκηση να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική συνεργασία με τον ΟΑΣΠ. 

Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Καραούλης                     ΄Αννα Κουρομιχελάκη    

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...