Ανακοίνωση για το Οργανόγραμμα


1971 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714 Α Θ Η Ν Α    
                             Αθήνα, 7/11/2019                                 Α.Π.  60

Συνάδελφοι,

Στο σχέδιο του Οργανογράμματος που κοινοποιήθηκε από την Διοίκηση του Οργανισμού φαίνεται να αναπαράγεται μια συγκεντρωτική μορφή λειτουργίας του Οργανισμού που αυξάνει τη γραφειοκρατία, χωρίς να ενισχύεται μια σύγχρονη, αποκεντρωμένη και ευέλικτη δομή του ΟΑΕΔ που θα έκανε τον Οργανισμό πιο λειτουργικό για τους εργαζόμενους και περισσότερο αποτελεσματικό για τους πολίτες. 

Διαπιστώνεται η προσθήκη νέων διευθύνσεων και τμημάτων στη Διοίκηση, ενώ παράλληλα υπερσυγκεντρώνονται διευθύνσεις και τμήματα υπό τον Διοικητή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η υπαγωγή στον Διοικητή της «ενισχυμένης» Δ/νσης  Εργασιακής Ενσωμάτωσης και Ισότητας, τη στιγμή που στις Περιφερειακές Διευθύνσεις καταργούνται τα υφιστάμενα τμήματα ΕΚΟ. Υπογραμμίζουμε, επιπρόσθετα, την υποβάθμιση της Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία από Δ/νση μετατρέπεται σε τμήμα, υπαγόμενη στον εκάστοτε Διοικητή, χωρίς να πληρείται η θεσμική θωράκιση που θα κατοχύρωνε την φερεγγυότητα των στοιχείων της.

Επισημαίνουμε επιπλέον το γεγονός ότι- παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα τμήματα της Δ/νσης Σύζευξης και Προσφοράς Εργασίας- απουσιάζει η ύπαρξη τμήματος  σχεδιασμού και εφαρμογής δράσεων ομαδικών συμβουλευτικών. Ευελπιστούμε να μην οδηγηθεί ο Οργανισμός στην απώλεια του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Επιπλέον, δεν πραγματοποιείται διαχωρισμός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων σε δύο νέες περιφερειακές διευθύνσεις προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του όγκου εργασίας: σε Περιφερειακή Δ/νση Αττικής και σε Περιφερειακή Δ/νση Πειραιά και Νήσων. Ταυτόχρονα δεν καταγράφεται οργανικά η αναγκαία μετατροπή πολλών μεγάλων ΚΠΑ σε διευθύνσεις.


             Εκφράζουμε, τέλος, τη δυσαρέσκειά μας για την καθυστέρηση στην ανταπόκριση της Διοίκησης στο αίτημα που έχει καταθέσει το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ για συνάντηση με τον Διοικητή, περιορίζοντας τη δυνατότητα μας να προχωρήσουμε στην κατάθεση άλλων προτάσεων, καθόσον είναι αδύνατο να γνωρίζουμε- από την ονοματοδοσία και μόνο- τη λειτουργία και την αναγκαιότητα πολλών νέων τμημάτων.  Εκτιμούμε πως η δημόσια διαβούλευση θα ήταν πιο αξιόπιστη εάν είχαν προηγηθεί οι αναγκαίες διευκρινήσεις σχετικά με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων κάθε διεύθυνσης και τμήματος.

Ο Πρόεδρος             Η Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Καραούλης      Άννα Κουρομιχελάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *