Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2013
                                                                          Α.Π. 67

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!  
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της απεργίας μας.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αποφάσισε τη διακοπή συνολικά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Επικράτησε, η άποψη ότι υπάρχει ανάγκη για μια μικρή ανάσα στον απεργιακό αγώνα, καθώς ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Στο διάστημα αυτό θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε άμεσα, εμείς οι ίδιοι, τους συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες μας πολίτες για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Μειοψήφησε η άποψη ότι θα έπρεπε να συνεχιστούν οι 48ωρες απεργίες, ενώ κατεγράφη και μια σημαντική τάση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την επόμενη συνέλευση και οι αποφάσεις μας θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις της κυβέρνησης.
Αξιολογήσαμε ως πολύ σημαντική την ως τώρα πορεία του αγώνα μας και  τη δημοσιοποίησή του. Ξέρουμε ότι εκπέμψαμε ηχηρά το πρώτο προειδοποιητικό σήμα προς διοίκηση και κυβερνώντες. Αυτή είναι μόνο η αρχή!

Διακηρύσσουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ανεξάρτητα από την άποψη που είχε ο καθένας μας στην ψηφοφορία σε σχέση με τη συνέχιση της απεργίας την παρούσα χρονική στιγμή.
Έγινε άμεσα μια άκρως δημοκρατική διαδικασία, πρωτόγνωρη ίσως για τον ΟΑΕΔ. Συμμετείχαν -για τα δεδομένα του Αυγούστου- πάρα πολλοί συνάδελφοι , οι οποίοι παρέμειναν ως το τέλος της διαδικασίας.

Μεγάλος αριθμός απ’ αυτούς έλαβε το λόγο, εξέφρασε με πολύ ζωντανό τρόπο  άποψη και πρότεινε δράσεις.

Υπήρξε απόλυτη ομοθυμία για τη συνέχιση των αγώνων, καθώς, όχι μόνο ανακοινώνονται οι διαθεσιμότητες-απολύσεις των πρώτων 250 συναδέλφων, αλλά σύντομα ακολουθεί και νέο κύμα……
Αποφασίστηκαν επιμέρους δυναμικές κινητοποιήσεις για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους, καθώς επίσης  ανάληψη πρωτοβουλιών για συντονισμό με άλλους εργασιακούς χώρους και νέα γενική συνέλευση στο τέλος Αυγούστου(ήδη σήμερα προχωρήσαμε σε κατάληψη της κεντρικής διοίκησης, ενώ ανάλογες δράσεις υπήρξαν σε άλλες περιφερειακές διευθύνσεις, Ηράκλειο –Λάρισα)

Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση.   
ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!!!!!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *