Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ λόγω των ειδικών συνθηκών

Δε συμβάλλει στη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους και στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού, η οδηγία της Διοίκησης για κλείσιμο ραντεβού των συναλλασσόμενων για την έκδοση δελτίων ανεργίας και την ένταξή τους στην τακτική επιδότηση ανεργίας.

Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να άρει το μέτρο και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του κοινού και για τις παραπάνω συναλλαγές, στο πρότυπο των ειδικών και εποχικών βοηθημάτων (μέσω σκαναρίσματος και αποστολής των δικαιολογητικών). Σε βάθος χρόνου δε, κρίνεται αναγκαία η πλήρης αυτοματοποίηση όλων των συναλλαγών με το κοινό, μέσω συντονισμού των ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ/νση Μηχανογράφησης και Ηδίκα).

Αναφέρουμε εκ νέου ότι η κατάσταση σε αρκετά ΚΠΑ επιβαρύνεται  από την απουσία ή την ολιγοήμερη παρουσία υπαλλήλων καθαριότητας, με αποτέλεσμα την πρόκληση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου περιβάλλοντος εργασίας.  

Δεδομένου των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει στις Υπηρεσίες και  της επικινδυνότητας που προκαλείται από τις μετακινήσεις των πολιτών, κρίνεται απολύτως απαραίτητη η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και η εργασία από το σπίτι, των συναδέλφων που δε δικαιούνται ειδικής άδειας.

Οι Υπηρεσίες πρέπει να παραμείνουν κλειστές για το κοινό για όσο διάστημα συντρέχουν οι ειδικές συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Η προστασία της υγείας των συναδέλφων, των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου πρέπει να αποτελεί απαρέγκλιτη  προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Οργανισμού.

O Πρόεδρος        Η Γ. Γραμματέας

Γ. Καραούλης     Α. Κουρομιχελάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...