ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΠΑΜΕ ΟΑΕΔ – 5/7/2011

Συν/φοι- Συν/σες

    Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 και 29   Ιούνη του 2011 ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ψηφίζοντας νέα αντιλαϊκά μέτρα  που σαρώνουν στην κυριολεξία ότι είχε απομείνει από την εφαρμογή του μνημονίου 1.

   Τα νέα μέτρα που φέρουν τον τίτλο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, είναι κατασκεύασμα της ΤΡΟΪΚΑ (ΔΝΤ,  ΕΕ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)και σκοπό έχουν μέσα από τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων, την επιβολή νέων φόρων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να στηρίξουν το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία των τραπεζών.

   Πρόθυμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την Ν.Δ και το ΛΑΟΣ ανέλαβαν την υποχρέωση να τα επιβάλλουν στο λαό, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που απαιτούν οι περιστάσεις. Τρομοκρατία, τεχνητά διλλήματα περί χρεωκοπίας της χώρας, δυνάμεις καταστολής, χημικά, τραμπούκους, προβοκάτορες, εκβιασμούς περί καθόδου των τανκς.

    Η προσπάθεια για μια συναινετική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ μπορεί φαινομενικά να απέτυχε, όμως υπάρχει απόλυτη συναίνεση στην ψήφιση και την αποδοχή των αντιλαϊκών νόμων με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Η Ν.Δ   θέλει π.χ πιο γρήγορες διαδικασίες στις αποκρατικοποιήσεις όπως   βαφτίζει δηλαδή το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου. Κατά τα άλλα υπερψήφισε τα περισσότερα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου.

    Η  καθολική αποδοκιμασία του λαού, σ΄αυτή την πολιτική εκφράστηκε με μαζικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με αποκορύφωμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 και 29 Ιούνη, που δοκίμασαν την δημοκρατικότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της λαϊκής οργής. Κατανοεί πλέον πως η μεγάλη  δυσκολία δεν θα είναι στην ψήφιση ενός αντιλαϊκού νομοσχεδίου, αλλά στην εφαρμογή του γι΄αυτό παίρνει τα μέτρα της.

     Θέλει να πνίξει τη λαϊκή οργή, την ενοχλεί πάρα πολύ το οργανωμένο ταξικό κίνημα  της είναι εμπόδιο και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να το υποτάξει. Μόνον έτσι νομίζει ότι θα περάσουν τα αντιλαϊκά της μέτρα.

      Όμως ο λαός είναι υποψιασμένος, ξέρει πως όταν χειροκροτούν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και του ΔΝΤ την κυβέρνηση, εκείνος γίνεται πιο φτωχός. Όταν  βγαίνει όμως  ο λαός στους δρόμους και διεκδικεί τότε αυτοί πανικοβάλλονται, γιατί η πολιτική τους δεν βρίσκει κατάλληλο έδαφος. Όσο πιο οργανωμένος είναι ο λαός, τόσο η αγωνία τους μεγαλώνει.

 Συν/φοι –Συν/σες

     Μην θεωρήσει κανένας ότι τελείωσαν τα μέτρα εδώ. Έχουμε πολλά ακόμα μπροστά μας. Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, θα μειώσει και άλλο το εισόδημά μας. Η περικοπές στις υπερωρίες ψηφίστηκαν. Τα διάφορα επιδόματα σιγά-σιγά καταργούνται. Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις Οργανισμών θα συνοδευτούν με απολύσεις.

     Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που δεν απέργησαν, είτε γιατί θέλησαν να μην  χάσουν το μεροκάματο, είτε γιατί δεν κατανόησαν την σοβαρότητα της κατάστασης, είτε γιατί φοβήθηκαν, είτε ακόμα γιατί συναισθηματικά στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση και τους λέμε, το εισόδημά μας χάνεται, η αξιοπρέπειά μας χάνεται, το μέλλον των παιδιών μας χάνεται, η πατρίδα μας ξεπουλιέται, οι τοκογλύφοι για πολλές δεκαετίες θα απολαμβάνουν τους κόπους μας και το χρέος της Ελλάδας θα μεγαλώνει.

     Οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ανηπόλυπτες και ανήμπορες να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση, στον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων  της κυβέρνησης που τόσο πιστά υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Όσο για την Ομοσπονδία μας ας απολογηθεί για τα επιδοματάκια που χάθηκαν, τις περικοπές που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, το χάλι του Οργανισμού και ας επαναπροσδιορίσει τη θέση της αν θέλει να έχει λόγο ύπαρξης. 

      Ελάτε μαζί μας, στους μεγάλους αγώνες που έρχονται, για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που μας θέλει φτωχούς και υποταγμένους. Ελάτε να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία πιο δίκαιη, για λαική εξουσία και λαική οικονομία.

                       ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΠΑΜΕ ΟΑΕΔ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...