ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

ΠΑΜΕ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ πιστεύουμε ότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι με τους ανέργους της χώρας μας μιας και η ανεργία της χώρας μας στις μέρες μας πήρε εκρηκτικές διαστάσεις και ενόψει των 150.000 σχεδιαζόμενων απολύσεων στο δημόσιο είμαστε όλοι ΄΄υποψήφιοι΄΄ άνεργοι.
Αλλωστε, πιστεύουμε ότι όσο ζούμε σε συστήματα βασισμένα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα υπάρχει και ανεργία.
Η οριστική της εξάλειψη θα γίνει στις συνθήκες της λαΐκής εξουσίας που χαρακτηριστικό της θα έχει τον εθνικό σχεδιασμό με εργατικό έλεγχο χωρίς εξαρτήσεις από Ε.Ε,με μονομερή διαγραφή του χρέους.
Πιστεύουμε ότι ο ΟΑΕΔ δεν πληροί το σκοπό του που είναι η πάταξη της ανεργίας, ο ΟΑΕΔ επιδοτεί μέσω των διαφόρων προγραμμάτων τους εργοδότες να προσλάβουν για λίγους μήνες άνεργους, ανακυκλώνοντας στην ουσία την ανεργία γιατί οι εργοδότες με το τέλος της επιδότησης ξαναπετάνε στην ανεργία τους επιδοτούμενους εργαζόμενους.
Επίσης, μέσω των σχολών του ΟΑΕΔ εξασφαλίζεται φθηνή εργατική δύναμη στους εργοδότες στο όνομα της Μαθητείας.
Διαφωνούμε με την κατάργηση ΟΕΚ-ΟΕΕ και την συγχώνευσή τους στον ΟΑΕΔ γιατί ουσιαστικά αυτό έγινε για να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές παροχές των 2 οργανισμών.
Ζητάμε τα παρακάτω μέτρα-προτάσεις για ανακούφιση των ανέργων.
-Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους που με τις σημερινές ισχύουσες προΰποθέσεις,έχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων να μην παίρνει επίδομα.
Το επίδομα ανεργίας να καθορίζεται στο 80 τοις εκατό του βασικού μισθού(όχι εκεί που έφτασε σήμερα ο βασικός μισθός),μισθού που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες(1400 ευρω).
-Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται χωρίς καμμια επιβάρυνση των ανέργων, ως συντάξιμος χρόνος.
-Ολοι οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας του ναδικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθόλη την διάρκεια της ανεργίας.
-Οι άνεργοι να πληρώνουν κατά 30 τοις εκατό μειωμένα τα τιμολόγια ύδρευσης,ρεύματος,σταθερού τηλεφώνου και στο διάστημα της ανεργίας να απαγορεύεται η διακοπή τους.
-Να απαλλάσσονται των χαρατσιών.
-Οσο διαρκεί η ανεργία να γίνεται αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει αναλάβει ο άνεργος από δάνειο και να απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση των συμβατικών τόκων για το διάστημα αυτό.
-Να αναστέλλεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας του ανέργου.
Συναδ.άνεργοι.
Μέσα από τον ενιαίο αγώνα εργαζομένων-ανέργων, μεσω των σωματείων,των λαϊκών επιτροπών.των επιτροπών ανεργίας θα τα καταφέρουμε,έχοντας προσανατολισμό το τσάκισμα του συστήματος που γεννά την κρίση και την ανεργία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *