ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

                                                                               

                                                                                                                                                                                     ΑΘΗΝΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2013

                                                                                                                                                                                     Α.Π: 43

Συνάδελφοι,
τα σημερινά δημοσιεύματα για έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται σε δυσμενείς εξελίξεις για τον ΟΑΕΔ και το προσωπικό του σε συνάρτηση με την εδώ και καιρό επισημασμένη από εμάς προσπάθεια απαξίωσης του Οργανισμού και του έργου μας ορθώνουν μπροστά μας αμείλικτα ερωτηματικά για την πορεία του Οργανισμού.
Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και προγραμμάτων σε ιδιώτες και άλλους φορείς (Κ.Ε.Κ., Ε.Ε.Δ.Ε., Σ.Ε.Τ.Ε. κλπ) μας είχε ήδη θορυβήσει και ήταν ένας από τους λόγους του σκεπτικού της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο(προληπτικά) τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, απόφαση που έχουμε λάβει και έχουμε εκθέσει δημόσια εδώ και καιρό.

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΠΕΥ βρίσκεται από το πρωί σε συνεχόμενες επαφές με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς να έχουμε ούτε διάψευση ούτε και επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων και των αναφερομένων σεναρίων. Η άποψη, βεβαίως, του Διοικητή, περί όλων αυτών των θεμάτων, όπως μας την εξέφρασε, είναι ότι ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε ΝΠΙΔ και ούτε έχει πλεονάζον προσωπικό, μιας και οι αρμοδιότητες του αυξάνονται συνεχώς.

Συνάδελφοι,
όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε πρέπει να λάβουμε άμεσα την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων αυτών που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού (αν και τίποτα πλέον δεν μας εντυπωσιάζει…) Ο ΟΑΕΔ και ο δημόσιος χαρακτήρας του είναι για μας μη διαπραγματεύσιμα. Και το προσωπικό του χρειάζεται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση! Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι:
· Ο ΟΑΕΔ είναι ο φορέας που συναλλάσσεται με 1,5 εκατομμύριο ανέργους συμπολίτες μας!
· Ο ΟΑΕΔ είναι ο φορέας με την αδιαμφισβήτητα τεράστια κοινωνική παρουσία! Βρίσκεται, όπως ανέφερε και ο νέος Διοικητής στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους εργαζόμενους στο επίκεντρο της κοινωνίας!
· Ο ΟΑΕΔ είναι ο φορέας που με προηγούμενο νόμο αυτής της Κυβέρνησης εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα, λόγω της αναγνωρισμένης έλλειψης προσωπικού και του αυξημένου φόρτου εργασίας!
· Ο ΟΑΕΔ είναι ο φορέας που ακόμα και σήμερα ενισχύεται με προσωπικό (103 άτομα), έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης και το Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της αναγνωρισμένης έλλειψης προσωπικού και του αυξημένου φόρτου εργασίας!
Εμείς, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια, συνέπεια και στοιχειώδη λογική. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία θα ενισχύσει το ρόλο και το έργο του ΟΑΕΔ, θα ενισχύσει τον Οργανισμό με προσωπικό, θα του δώσει τα εργαλεία εκείνα που απαιτούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών.

Συνάδελφοι,
το ΔΣ της ΠΕΥ παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο, τη Διοίκηση, αλλά και τα λοιπά συνδικάτα(έχει προγραμματιστεί κοινή σύσκεψη με τα συνδικάτα του ΙΚΑ και των ασφαλιστικών φορέων) που θίγονται με βάση τα δημοσιεύματα. Οι ακόλουθες ώρες και ημέρες, όπως είναι αντιληπτό, είναι ιδιαιτέρως σημαντικές.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Πολιτική Ηγεσία να διαψεύσει άμεσα και επίσημα τα σενάρια.
ΚΑΛΟΥΜΕ το προσωπικό του ΟΑΕΔ να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για δυναμικές κινητοποιήσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε παράλογο σχεδιασμό τους.
Θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                                               ΘΕΟΛΟΓΟΥ Φ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *