ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6/2021Η  ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργία αύριο Τετάρτη 16/6/2021 και  συλλαλητήριο,  ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης.  

Συνάδερφοι ,στον 21ο αιώνα δεν θα γυρίσουμε από άποψη δικαιωμάτων στο παρελθόν, σε πρακτικές   άλλων εποχών. Τα σχέδια κάποιων για απαξιωμένους υπαλλήλους και αδύναμο συνδικαλισμό δεν θα περάσουν.
Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν χαρίζεται και δεν είναι δωρεάν. Χωρίς τους μαζικούς  αγώνες για περισσότερα δικαιώματα η κατάσταση στα συνθήκες των  εργαζομένων θα έμενε ίδια και απαράλλαχτη όπως σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος. Τα κινήματα των καταπιεσμένων που δεν είχαν να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους ανάγκασε τους κυρίαρχους να παραχωρήσουν κάτι από τα κέρδη τους για να εξασφαλίσουν τα υπόλοιπα.

 Η απληστία είναι στην φύση αυτού που  μπορεί να έχει τα πάντα και να μην διακινδυνεύει τίποτα. Αν του δώσεις το ελεύθερο να αποφασίζει μόνος του θα καταργήσει τα δικαιώματα και τα οφέλη για τους εργαζόμενους του που έτσι και αλλιώς τα θεωρεί μειονέκτημα και ζημιά για τα κέρδη του. Όλοι γνωρίζουμε ποια  συμφέροντα εξυπηρετούνται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: Ελαστικά ωράρια, αναλώσιμοι εργαζόμενοι, απλήρωτες υπερωρίες ή πληρωμένες σε “ρεπό”, περιορισμός των μισθών των εργαζομένων για  αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων ακόμα και με αθέμιτες πρακτικές όπως η “μαύρη εργασία” και οι χαριστικές επιχορηγήσεις.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας για να δηλώσουμε ότι τα σχέδια τους δεν θα περάσουν τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον των εργαζομένων αυτής της χώρας.
Συνάδερφοι  της ΠΕΥ τόπος συνάντησης  μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας στις 11:00

Γ.Γραμματέας                                                          Ο Πρόεδρος
Άννα Κουρομιχελάκη                                             Ρίζος ΚώσταςΜπορεί επίσης να σας αρέσει...