Δελτίο Τύπου ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Εθνικής Αντιστάσεως 8-Τράχωνες

2109989646

φαξ:2109942714

email:pey@oaed.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την επιμήκυνση στις περικοπές 

Ο εμπαιγμός των ανέργων

Προκλητικά ασυνεπής  εμφανίζεται και αυτή η Κυβέρνηση όσον αφορά στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις μετεκλογικές της επιλογές. Η Ανεργία συνεχίζει να ανεβαίνει με φρενήρεις ρυθμούς καταγράφοντας ιστορικά υψηλά, με το ¼ του εργατικού δυναμικού να παραμένει στην οδυνηρή κατάσταση της ανεργίας.  Ενώ η αύξηση της ανεργίας δεν έχει τέλος, αντί να εφαρμοστούν πολιτικές που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αντί να εφαρμοστούν πολιτικές περαιτέρω στήριξης των ανέργων, αντί η κυβέρνηση να είναι στοιχειωδώς συνεπής με τις προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και τη μετεκλογική συμφωνία   που ανέφερε  επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα έτος, έχουμε  το σημαντικό περιορισμό όλων των επιδομάτων, με την αναδρομική  επιβολή πλαφόν στη λήψη των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας,  οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, ερχόμαστε καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνανθρώπους μας που αναζητούν μάταια την εξαγγελθείσα κυβερνητική συμφωνία για επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας και σοκάρονται από την εκ διαμέτρου αντίθετη εφαρμοζόμενη πολιτική περικοπής επιδομάτων και τη γενικότερη εγκατάλειψη των ανέργων.

Τασσόμαστε  αλληλέγγυοι με τα αιτήματα των ανέργων κ τον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι τότε και τώρα, με τις περικοπές που προβλέπονταν στο επίδομα ανεργίας από το πρώτο κιόλας μνημόνιο

Καταγγέλλουμε  την Κυβέρνηση    για την ακολουθούμενη πολιτική της που οδηγεί στην ανεργία στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο  τομέα (διαθεσιμότητα), παρασύροντας τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Είμαστε υπέρ του δικαιώματος για σταθερή εργασία και  δηλώνουμε  ότι θα αγωνιστούμε στο πλευρό των ανέργων, έτσι ώστε να ματαιωθεί αυτή η πολιτική. Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο για τα αυτονόητα. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...