ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου πραγματοποίησε το Προεδρείο της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Στη συνάντηση κυριάρχησε η συζήτηση για την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ ως δημόσιου φορέα απασχόλησης, ως φορέα που μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εποχή της κρίσης. Η υλοποίηση των προγραμμάτων από το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού και όχι από αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δομές, που ελαχιστοποιούν το όφελος για τους ανέργους και το μεγεθύνουν υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών φορέων, τέθηκε ως βασικό αίτημα του Σωματείου.
Η διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ χωρίς πειραματισμούς αποτελεί αναμφίβολα το τελευταίο αποκούμπι των αδύναμων και απελπισμένων συμπολιτών μας και αυτό οφείλαμε να το υπογραμμίσουμε στη συνάντησή μας με τον Διοικητή. Πιστεύουμε δε ότι κάθε κουβέντα για συγχώνευση ή άλλης μορφής αποδυνάμωσης του ρόλου του ΟΑΕΔ, δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικής έκρηξης.
Ζητήματα αξιοκρατίας σε μετακινήσεις και τοποθετήσεις συναδέλφων τέθηκαν, επίσης, από τη μεριά του Σωματείου ως στοιχείο απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ και της διασφάλισης του αισθήματος δικαίου στους συναδέλφους. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός συνάδελφοι να επιδιώκουν μετάθεση από ΚΠΑ σε ΚΠΑ και η αίτησή τους να απορρίπτεται για δυο και τρεις φορές, ενώ άλλοι συνάδελφοι να μετακινούνται χωρίς καν αίτηση.
Ένα ακόμη βασικό θέμα είναι αυτό της αξιοποίησης των καλύτερων συναδέλφων για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων και γενικά για θέσεις ευθύνης. Ως εκ τούτου ζητήσαμε οι τοποθετήσεις να βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια, που επίσης προάγουν την αξιοκρατία και το αίσθημα δικαίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, ακόμη, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή του Οργανισμού στα έξοδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών των συναδέλφων, καθώς πολλοί συνάδελφοι εγκαταλείπουν τις σπουδές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της περαιτέρω αναστολής καταβολής δόσεων για τα δάνεια.
Τέλος, ζητήσαμε από τον Διοικητή τη μείωση των ωρών συναλλαγής με το κοινό, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας και των εργασιών που απαιτούνται εκτός γκισέ.
Σε όλα αυτά τα ζητήματα υπήρξε μια θεωρητική, τουλάχιστον, ταύτιση απόψεων.
Ωστόσο, οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού από θεωρητικές διαβεβαιώσεις. Μόνο η πρακτική εφαρμογή θα μας πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεων.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στον Οργανισμό μας.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και δυναμικά παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και κάθε άλλου εργαζόμενου που πλήττεται από τη μνημονιακή πολιτική.
Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μάχη για έναν καλύτερο και ισχυρότερο ΟΑΕΔ προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας, που τα τελευταία χρόνια χειμάζεται από τις μνημονιακές πολιτικές.

Για το ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                            ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *