Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις με την ΠΕΥ ΟΑΕΔ


1971 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714 Α Θ Η Ν Α    
Αθήνα 24/01/2020                                
Α.Π. 82

Συνάδελφοι,

Η ΠΕΥ-ΟΑΕΔ διοργανώνει  ξεναγήσεις:

 Α) στον Πύργο της Βασιλίσσης στις 08/03/2020  ημέρα Κυριακή και ώρα 14:30

Η ξενάγηση στον Πύργο διαρκεί 3 ώρες και περιλαμβάνει:

-Επίσκεψη στον Βιολογικό Αμπελώνα του κτήματος

– Περιήγηση στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα (εξωτερικά και εσωτερικά), ο οποίος και αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος. Θα μπορέσετε να απολαύσετε το εκπληκτικής διακόσμησης εσωτερικό του Πύργου, με πλούσιο ζωγραφικό διάκοσμο και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Στον Πύργο υπάρχει το μοναδικό παρκέ – μαρκετερί στην Ελλάδα. Το ισόγειο καταλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής, ενώ στον όροφο υπάρχει ακόμα μία μεγάλη αίθουσα με τους βασιλικούς θυρεούς της Ελλάδας, της Βαυαρίας και του Όλντενμπουργκ πάνω σε έντονο γαλάζιο φόντο με χρυσές διακοσμήσεις. Θα αναφερθούμε διεξοδικά στα στοιχεία που συνθέτους τους θυρεούς. Θαυμάσιες και οι οροφογραφίες, σε μπλε, κόκκινα και χρυσά σχέδια, ενώ η μαρκετερί (από διαφορετικά ξύλα) στο πάτωμα είναι εξαιρετικής τεχνοτροπίας και μοναδική στο είδος της στον Ελλαδικό χώρο. Στον Πύργο υπάρχουν επίσης σπάνιες λιθογραφίες που απεικονίζουν το βασιλικό ζεύγος Όθωνα και Αμαλίας κατά τα χρόνια παραμονής τους στην Ελλάδα.

-Στάση στους στάβλους με τα άλογα

-Ξενάγηση στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο

– Η βόλτα ολοκληρώνεται με γευστική δοκιμή των Βιολογικών Κρασιών του κτήματος με συνοδεία χορτόπιτας, τυριών κλπ

Το κόστος είναι 10 ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει το εισιτήριο του Πύργου, την ξενάγηση και την γευστική δοκιμή. 

και

Β) στα Βασιλικά κτήματα Τατοϊου  στις  29/03/2020 ημέρα Κυριακή  και ώρα 10:00.

Το κόστος είναι 4 ευρώ το άτομο και θα πρέπει όλοι να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια. Η ξενάγηση κρατά 3 ώρες Η ξενάγηση στο Τατόι  γίνεται στον περιβάλλοντα χώρο μιας και τα κτίρια είναι σε πολύ κακή  κατάσταση. Επίσης θα δούμε πέρα από το Ανάκτορο και τα βοηθητικά κτίρια,  το Βασιλικό Κοιμητήριο με τους τάφους των μελών της Ελληνικής  Δυναστείας. Η διάρκεια αυτής της ξενάγησης θα είναι περίπου 4 ώρες και  όποιος επιθυμεί μπορεί να γευματίσει σε τοπική ταβέρνα. δίπλα στο κτήμα με θέα το λεκανοπέδιο.  Το απόγευμα μετά το φαγητό μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα.

Στην τιμή περιλαμβάνεται και η μεταφορά με Πούλμαν από το κτήριο της Διοίκησης (με δυνατότητα  ενδιάμεσων στάσεων σε περιοχές  που εξυπηρετούν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων).Το κόστος μεταφοράς είναι παροχή της ΠΕΥ ΟΑΕΔ.

Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού των θέσεων,  για τη διασφάλιση της συμμετοχής, παρακαλούμε τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να αποστείλουν στο peyoaed@oaed.gr τον αριθμό θέσεων που επιθυμούν, επισυνάπτοντας υποχρεωτικά το καταθετήριο στον λογαριασμό της ΠΕΥ ΟΑΕΔ (GR3501100860000008629600605, ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 08629600605 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ).

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί  σειρά  προτεραιότητας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Ο Πρόεδρος                Η Γ. Γραμματέας

Γ. Καραούλης               Α. Κουρομιχελάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...