Συμμετοχή ΠΕΥ ΟΑΕΔ στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τρίτης

                      Αθήνα, 20/9/2019

Α.Π.48

Συνάδελφοι,

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση  του “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου. Με το νομοσχέδιο αυτό προωθείται ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν είναι.

Προβλέπονται η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων. Στόχος είναι η καταστρατήγηση των ΣΣΕ, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος  και ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις τον συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων αλλά και να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Η προσυγκέντρωση για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ ορίζεται στις 10:30 πμ στο Υπουργείο Εργασίας,  στη γωνία των οδών  Σταδίου και Δραγατσανίου.

Ο Πρόεδρος                      Η Γ. Γραμματέας
Γεώργιος Καραούλης                Α. Κουρομιχελάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *