ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ συμμετέχει στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 11:00 έως το πέρας του ωραρίου, διεκδικώντας:

-Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
-Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».
-Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία, όλων των αντιαπεργιακών νόμων και των αντισυνδικαλιστικών ρυθμίσεων.
-Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
-Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
-Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
-Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών,στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
-Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
-Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Η συγκέντρωση για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ ορίζεται στις 11:00 πμ στο Υπουργείο Εργασίας,  στη γωνία των οδών  Σταδίου και Δραγατσανίου.

Εκ του ΔΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...