05/03/2012 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – Τράχωνες 17456 

Τηλ. 2109924316-2109989647

 FAX. 2109924316

e-mail: oyoaed@yahoo.gr

 

                                          Αθήνα: 5/3/12 

                 ΠΡΟΣ: Ενώσεις – Μέλη μας

                                 & Συναδέλφους                   

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

   Συνάδελφοι,     

        Την Πέμπτη, 1 Μαρτίου, τα Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήσαμε έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, στην οποία  θέσαμε λεπτομερώς όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Οργανισμό μας, προτάσσοντας βεβαίως τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να δημιουργηθούν στον ΟΑΕΔ και τους υπαλλήλους του, μετά την έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) υπ. Αρ. 7/28-2-12/ΦΕΚ 39Α΄/29-2-12, η οποία προβλέπει την μεταφορά του προσωπικού του ΟΕΚ και του ΟΕΕ στον Οργανισμό μας.

     Ο Υπουργός για το θέμα αυτό ήταν κατηγορηματικός διαβεβαιώνοντάς μας ότι «..δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι η μεταφορά αυτή των υπαλλήλων είναι τυπικής φύσεως (αφού δεν θα εγκατασταθούν σε Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, δεν θα έχουν καμία εμπλοκή στα αντικείμενα του ΟΑΕΔ ούτε οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ στα δικά τους), έχει προσωρινό χαρακτήρα (αφού στο προσεχές μεταβατικό διάστημα των 6 μηνών, θα δημιουργηθεί νέος Φορέας (ΝΠΔΔ) στον οποίο θα υπαχθούν από κοινού και οριστικά προκειμένου να συνεχίσουν το έργο που είχαν στους καταργηθέντες Φορείς τους)….Ο μοναδικός λόγος που υπαγόρευσε την άμεση μεταφορά τους ήταν να αποφευχθούν απολύσεις των υπαλλήλων των ως άνω Οργανισμών οι οποίοι ως γνωστό καταργήθηκαν με τον νόμο 4046/12».

   Συνάδελφοι,

      Στη μεγάλη περιπέτεια που έχουν μπει οι συνάδελφοί μας του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, είμαστε στο πλευρό τους, συναινούμε στις όποιες ενέργειες αποσκοπούν στη διάσωσή τους, συμμετέχουμε έμπρακτα στους αγώνες τους και καταδικάζουμε τις οποιεσδήποτε μίζερες στάσεις και τα φοβικά σύνδρομα που εκδηλώθηκαν δημόσια, ευτυχώς από ελάχιστο αριθμό εργαζομένων.          

    Τέλος, πέραν του παραπάνω θέματος, στη συνάντηση θέσαμε  και τα παρακάτω που αφορούν την ομαλή λειτουργία του ΟΑΕΔ και τους υπαλλήλους του:

 Έλλειψη προσωπικού: Αφού περιγράψαμε τις απαράδεκτες, συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι Υπηρεσίες μας και ότι οι υπάλληλοι έχουν κυριολεκτικά ξεπεράσει τα όριά τους, ο Υπουργός υποσχέθηκε, με άμεση προτεραιότητα τον ΟΑΕΔ, να ενισχύσει τους οργανισμούς της εποπτείας του με προσωπικό που αναμένεται να προκύψει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για όλο το Δημόσιο.

 Έξοδα κίνησης: Εν αναμονή της λύσεως του θέματος εσωτερικά στον Οργανισμό μας δεν επεκταθήκαμε γι αυτό το ζήτημα στον Υπουργό. 

Δάνεια υπαλλήλων: Ήταν θετικός στην πρόταση που έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία μας για έκδοση ΥΑ που θα διευκολύνει την αποπληρωμή των δανείων των υπαλλήλων (αναστολή δόσεων για ένα έτος κλπ)   

 Υπερωρίες: Μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα λυθεί εντός των προσεχών ημερών.

  Συνάδελφοι,

   Εντός της εβδομάδος θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να εκτιμήσει και κυρίως να πάρει θέση και να διαμορφώσει τις προτάσεις του για το παραπάνω θέμα της μεταφοράς του προσωπικού του ΟΕΚ και ΟΕΕ δεδομένου ότι γεννώνται σοβαρότατα ερωτηματικά για την υλοποίηση και το εφικτό της όλης διαδικασίας που μας περιέγραψε ο Υπουργός.   

    Τέλος με την υπόσχεση ότι θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και κυρίως έγκυρα για όλες τις εξελίξεις, σας καλούμε όλους σε πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία τη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *