26/9/2011 – Ανακοίνωση Ομοσπονδιας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

 Συνάδελφοι,

    Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, όπως συμβαίνει σε όλη τη δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια, βιώνουμε τη χειρότερη περίοδο, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο απαισιόδοξος νους. Μέσα σε λίγους μήνες, με την καραμέλα του κινδύνου της «πτώχευσης» όχι μόνο κατάφεραν να μας αφαιμάξουν οικονομικά, αφού σαν μισθωτοί είμαστε το εύκολο θύμα αλλά τελευταία απειλούν ακόμα και την ύπαρξή μας αφού τα σενάρια για απολύσεις και εφεδρείες είναι στην ημερήσια διάταξη της Κυβέρνησης.  

    Ειδικότερα στον Οργανισμό μας, σε ένα τέτοιο περιβάλλον και αρνητικό κλίμα, με αποδεκατισμένο προσωπικό που ολοένα και μειώνεται, με μια ανεργία να μην έχει προηγούμενο, με ένα ηθικό τελείως πεσμένο αφού ο κίνδυνος για εφεδρεία και απολύσεις απειλεί όλο το Δημόσιο, τα πράγματα έχουν φθάσει σε οριακό σημείο.

     Η μόνη μας ελπίδα να ανακόψουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική φαίνεται να μην είναι άλλη από την μαζική αντίσταση και τους κοινούς αγώνες.

   Το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2011, για την επόμενη κρίσιμη περίοδο, αποφάσισε τα εξής:

   ● Μαζική συμμετοχή στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ της 5ης και 19ης Οκτωβρίου 2011 καθώς και σε οποιαδήποτε εκδήλωσή τους ή συλλαλητήριο σε όλη την Επικράτεια.

   ● Άμεσο κλείσιμο του Ο.Α.Ε.Δ. στην περίπτωση που απειληθεί έστω και ένας υπάλληλος του Οργανισμού με Εφεδρεία ή απόλυση, δεδομένου ότι οι ανάγκες του σε προσωπικό έχουν από καιρό διαπιστωθεί και καταγραφεί από την Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

      Συνάδελφοι,

       Τούτη τη φορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις. Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

     Καλούνται όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (συνδικαλιστές), αφού διαμορφώσουν τις αποφάσεις τους μέσα από Γεν. Συνελεύσεις ή Συμβούλια των Ενώσεών τους, με επισκέψεις τους στις Υπηρεσίες, να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν μαζικά τα Μέλη τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *