Ανακοίνωση Ομοσπονδίας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κρισιμότητα της κατάστασης έχει επισημανθεί πολλές φορές μέχρι τώρα. Η εργασιακή επισφάλεια, οι χαμηλές αμοιβές που πλέον δεν επιτρέπουν σε κανέναν αξιοπρεπή διαβίωση, η φτωχοποίηση της κοινωνίας και η χωρίς προοπτική πολιτική που ακολουθείται δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού!
263 συνάδελφοι μας από τον Οργανισμό βγαίνουν άμεσα σε διαθεσιμότητα…
Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους χωρίς καθαριότητα και φαγητό, αφού επέλεξαν να χτυπήσουν τα πιο αθώα θύματα, τα παιδιά!!!
Η εκπαίδευση του Οργανισμού μας αποδυναμώνεται, καθώς 118 συνάδελφοι – εκπαιδευτικοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Το νέο οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ βαδίζει ολοταχώς προς το Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης περικόπτοντας δομές και συρρικνώνοντας τη λειτουργική δυνατότητα του Οργανισμού. Ένα παράδειγμα αποτελεί η κατάργηση των γραφείων ΕΚΟ που διατηρούσε ο ΟΑΕΔ πλήττοντας τα πιο ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα,
Και το σήριαλ συνεχίζεται… Μέχρι τον Δεκέμβριο ακολουθεί νέο κύμα διαθεσιμότητας στο δημόσιο, το οποίο θα περιλαμβάνει 12.500 νέους διαθέσιμους!!!
Ο Σεπτέμβριος πρέπει να είναι ο τελευταίος μήνας εφαρμογής αυτών των πολιτικών. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να χαράξουμε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας.
Συνάδελφοι,
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη, 22 Αυγούστου και αφού επανεκτίμησε την όλη κατάσταση αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να προχωρήσει άμεσα σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις (πενθήμερες) καθώς και σε άλλες μορφές αγώνα.
2. Να προτείνει στη σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών, που έχει συγκάλεσε η ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων ( γενικό κλείσιμο του Δημοσίου με πενθήμερες απεργίες).
3. Να καταθέσει την ίδια πρόταση κινητοποιήσεων στη κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών του Υπουργείου Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Αυγούστου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κοινό μέτωπο.
4. Να προχωρήσει σε νομική προστασία όσων συναδέλφων βάλλονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.
5. Να παραστεί οργανωμένα και συντονισμένα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα δοθεί μια από τις πιο μεγάλες συνδικαλιστικές μάχες.
Για την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών καλούμε της Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μέλη μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Όσες δε Ενώσεις δεν έχουν πραγματοποιήσει Γ.Σ. να προχωρήσουν σε σύγκληση, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την κρισιμότητα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Καλούμε, επίσης, όλα τα ΔΣ των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων να συμμετέχουν στις 6 Σεπτεμβρίου στη μητέρα των μαχών για την εργασία και την αξιοπρέπεια στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νικης…
Καλούς αγώνες!

            Για το ΔΣ 

  Ο Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμμτέας 

Μακράκης Γεώργιος                        Ρέππας Ιωάννης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *