Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!


1971 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714 Α Θ Η Ν Α    
           Αθήνα, 30/4/2020                                 Α.Π. 104

 

Την Πρωτομαγιά του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας με το σύνθημα «8 ώρες εργασία – 8 ώρες αναψυχή και μόρφωση – 8 ώρες ανάπαυση». Εκείνος ο ξεσηκωμός κατέληξε σε αιματοχυσία και η 1η Μαΐου  καθιερώθηκε  έκτοτε ως ημέρα μνήμης και αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση  και την κοινωνική αδικία.

Τα αιτήματα, ωστόσο, των εργατών του Σικάγο όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί 134 χρόνια μετά, αλλά παραμένουν το ίδιο επίκαιρα, σε έναν κόσμο που η φτώχεια και οι κάθε είδους ανισότητες εξαπλώνονται απειλητικά για όλους τους λαούς.

Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα των εργαζομένων για να πετύχουμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο περισσότερο δίκαιο. Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποδεικνύει ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί και ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλά ότι οι εργαζόμενοι κερδίζουμε μόνο όταν διεκδικούμε με πάθος.

«Τη λευτεριά δεν τη ζητάν με παρακάλια, την επαίρνουν με τα δικά τους χέρια, μοναχοί … Αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς!»

Κώστας Βάρναλης

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Για το ΔΣ

O Πρόεδρος         Η Γ. Γραμματέας

Γ. Καραούλης     Α. Κουρομιχελάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...