Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο  διάστημα παρακολουθούμε μια μαζική παραγωγή διοικητικών πράξεων με απόφαση Διοικητή….

Καθαιρέσεις και αντικαταστάσεις Υπηρεσιακών στελεχών με δικαιολογίες και όχι αιτιολογημένες  πράξεις.

Δεκάδες  μετακινήσεις υπαλλήλων  χωρίς τη γνώμη του ΥΣ αλλά με απόφαση Διοικητή.

Αφαίμαξη των υπηρεσιών 1ης γραμμής, των ΚΠΑ, την ίδια στιγμή που τα ΚΠΑ ενοχοποιούνται για καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων, την ίδια στιγμή που φάκελοι ταξιδεύουν πανελλαδικά για διεκπεραίωση, την ίδια στιγμή που βουλευτές φέρνουν το θέμα της  υποστελέχωσης  των ΚΠΑ στη Βουλή.

Όλες αυτές οι διοικητικές πράξεις με απόφαση Διοικητή δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και αδικίας, δημιουργούν ένα κλίμα διάλυσης των υπηρεσιών, με συγκρούσεις, πικρίες και ανασφάλεια.    Όλα αυτά δεν αποτελούν καλές  πρακτικές για το νέο ΟΑΕΔ, δεν αποτελούν καλά σημάδια για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση απαλλαγμένη από ρουσφέτια, φόβο και ανασφάλεια. Αντιθέτως δημιουργούν μια πεποίθηση ότι οδηγούμαστε όπισθεν ολοταχώς, ότι μόνο αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη κάνεις τη δουλειά σου.

Καλούμε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ να ανακαλέσει τις Διοικητικές πράξεις που κινούνται στα όρια της νομιμότητας,  να προτάξει τη λειτουργία των υπηρεσιών 1ης γραμμής, να ενδυναμώσει τις υπηρεσίες επί της ουσίας και όχι μέσα από επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Συνάδελφοι επειδή όλα τα παραπάνω δε μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, παράλληλα με το μείζον ζήτημα της  μείωσης των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ,  καλούμε σε έκτακτη  ΓΣ την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00 με θέματα:

  1. Μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ
  2. Αξιοκρατία και διαφάνεια στον ΟΑΕΔ
  3. Ενίσχυση των υπηρεσιών 1ης γραμμής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...