Ανακοίνωση ΔΑΚΕ με ψηφοδέλτιο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.                                    Αθήνα 22 Μαρτίου 2019

(Δ.Α.Κ.Ε. – Ο.Α.Ε.Δ.)                                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Πέρασαν ήδη 3 χρόνια από τις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου μας και έφτασε η στιγμή να αξιολογηθούμε για το έργο και την προσφορά μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα.  Αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε, η Παράταξη της ΔΑΚΕ αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια μπροστά στη δίμηνη και προσεχώς πιθανή τρίμηνη καθυστέρηση της αμοιβής των πραγματοποιηθέντων ελέγχων μας.

Η ανάγκη όλων μας για αξιοπρεπή επιβίωση, είναι ένα σημείο που μας ωθεί να θέσουμε τα ερωτήματα που πιστεύουμε πως κάθε συνάδελφος θα ήθελε να απαντηθούν από την Διοίκηση του Οργανισμού και από τα Προεδρεία της ΠΕΥ και της Ομοσπονδίας:

 • Από πότε διαπιστώθηκε πως η “ισχύουσα” μέχρι 31.12.2018 Κ.Υ.Α. της αμοιβής των ελέγχων μας, βρίσκεται σε δυσαρμονία με το ισχύον μισθολόγιο που τέθηκε σε εφαρμογή από 1.1.2016;
 • Εάν η καθυστέρηση της πληρωμής μας, ήταν «μια τυπική διαδικασία» σύμφωνα με τα λεγόμενα και η προτεινόμενη έκδοση νέας ΚΥΑ όπως ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού στις 20.11.2018 κατοχύρωνε το ύψος της αμοιβής μας, γιατί χρειάστηκε η επιδεικνυόμενη προσφάτως από την Ομοσπονδία νομοθετική ρύθμιση,  που μας εξαιρεί  από το ισχύον μισθολόγιο ως προς το ύψος των πρόσθετων απολαβών μας; Ποιος «ευφυής Κυβερνητικός Εγκέφαλος» σκέφτηκε – προκειμένου να κλείσει το θέμα των πληρωμών μας άρον-άρον – πως ο ελεγκτής μπορεί να είναι συλλογικό όργανο (δηλ. Επιτροπή, Ομάδα Εργασίας κλπ, τουλάχιστον τριμελής), έτσι ώστε να μας βάλει «με το ζόρι» στο μισθολόγιο και αφού γίνει αυτό, τότε να έλθει μια διάταξη να μας εξαιρέσει από τα όρια αμοιβών των συλλογικών οργάνων του μισθολογίου;  Δηλαδή, δεχόμαστε ότι οι αμοιβές των ελέγχων μας προβλέπονται από το μισθολόγιο και στην επόμενη αλλαγή του ως συνήθως δεν θα εξαιρούμαστε και άντε πάλι από την αρχή, να προσπαθούμε να μην μειωθούν οι αμοιβές μας!  Και όλα αυτά, γιατί δεν έφτιαξαν από την αρχή μια διάταξη που απλά να εξαιρεί τους ελεγκτές από το μισθολόγιο, όπως έγινε με τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Μην ξεχνάμε πως στον ΟΑΕΔ, για δύο χρονιές το 2016 και το 2017, οι κοινωνικοί εταίροι εξαίρεσαν τα χρήματα του ΕΛΕΚΠ χαρακτηρίζοντάς τα «απόδοση πόρου» και όχι κρατική επιχορήγηση ή χρηματοδότηση. Αφού από τον ίδιο λογαριασμό του ΕΛΕΚΠ καταβάλλονται και οι αμοιβές των ελέγχων μας, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τότε πως κατά την Κυβέρνηση οι κοινωνικοί εταίροι, όταν τους πληρώνει το ΕΛΕΚΠ δεν παίρνουν κρατικά χρήματα,  ενώ όταν το ΕΛΕΚΠ πληρώνει εμάς, είναι κρατικά χρήματα; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν όλα αυτά  και πως θέλετε να τις δεχτούμε;
 • Πόσο σκληρή μπορεί να είναι μια διαπραγμάτευση με τον εκάστοτε Κυβερνητικό συνομιλητή «στα πλαίσια των συνολικών ενεργειών μας», όταν οι υπάλληλοι  εκπροσωπούνται από μια συνδικαλιστική πλειοψηφία – όπως το προηγούμενο μονοπαραταξιακό Προεδρείο της ΠΕΥ – και όχι από το σύνολο του Δ.Σ. που εκφράζει την παμψηφία των εργαζομένων;

Πότε η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση τέθηκε υπόψη των υπολοίπων παρατάξεων και πότε συνεδρίασαν τα συλλογικά όργανα που συνυπογράφουν στην Ανακοίνωση -εν προκειμένω η ΠΕΥ- ώστε να συμφωνήσουν στην από 19.3.2019 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας; Εμείς πάντως ως μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΥ, δηλώνουμε πως η παράταξή μας ενημερώθηκε για τη σχετική διάταξη, από την Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας!

Επειδή ο εμπαιγμός σχετικά με τις πιθανές ημερομηνίες της πληρωμής των αναδρομικών μας συνεχίζεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκλογικές σκοπιμότητες (λάβαμε τη διαβεβαίωση στην Γενική εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση πως «τέλος Μαρτίου θα έχει διευθετηθεί το θέμα», ενώ αυτή τη βδομάδα δίνεται από τους ίδιους η διαβεβαίωση πως θα πληρωθούμε και τα αναδρομικά στις 15 Απριλίου),  ρωτάμε μαζί με όλους τους συναδέλφους, πότε τελικά θα πληρωθούμε;   Μην επαναλάβουμε ξανά σήμερα τα λάθη του παρελθόντος, γιατί οι νοοτροπίες της νωχελικότητας και του εφησυχασμού που μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε, ήταν αυτές που μας στέρησαν το 2012 τα έξοδα κίνησης και σήμερα αγωνιζόμαστε να δικαιωθούμε δικαστικά!

Εμείς συνάδελφοι στη ΔΑΚΕ, κινούμαστε καθαρά σε όλα τα θέματα – παίρνοντας πολλές φορές το βάρος της ευθύνης-  γιατί οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε με τη στάση και τη δράση μας, τον αγώνα για  διαφάνεια, προστασία  και υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, με γνώμονα τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας, διαφυλάττοντας την αξιοπρέπεια και την ίση μεταχείριση όλων, ανεξάρτητα με το ποιά Κυβέρνηση είναι στην εξουσία!  

Υπάρχουν επίκαιρα θέματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι, όπως:

 • Ολοκλήρωση καινούργιου Οργανογράμματος με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Εκεί διαπιστώνονται υπερεξουσίες του Διοικητή με αρμοδιότητα κατάργησης Υπηρεσιών (επαναλαμβάνεται η εξουσία του Βασιλικού Διατάγματος του 1971;).
 • Πρέπει να σταματήσει η ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένων στις υπάρχουσες και στις υπό ίδρυση  Υπηρεσίες, με αμφίβολα κριτήρια.
 • Τακτοποίηση – όσων συναδέλφων υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις στον ΟΑΕΔ – με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας. Είναι πρωταρχικό μέλημα όλων μας, η στήριξη των συναδέλφων που εργάζονται μαζί μας στους ίδιους χώρους και ασχολούνται με τα ίδια αντικείμενα!!!
 • Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της μεταστέγασης των υπηρεσιών μας, αφού αρκετές βρίσκονται σε ακαταλληλότητα κτίρια, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι και οι συναλλασσόμενοι.
 • Υποχρεωτική νομική κάλυψη όλων των συναδέλφων από την Νομική μας Υπηρεσία, σε θέματα που άπτονται του Οργανισμού. Προβλέφθηκε στο νέο Οργανόγραμμα ότι η Νομική Υπηρεσία θα ασχολείται με τις δικαστικές υποθέσεις του Οργανισμού, αλλά μήπως παρέλειψαν να κατοχυρώσουν τους υπαλλήλους που θα πληρώνουν από την τσέπη τους, όταν ο οποιοσδήποτε θα τους μηνύει για να τους εκδικηθεί επειδή έκαναν σωστά τη δουλειά τους; Μήπως πρέπει να ξαναδούνε το Οργανόγραμμα σε αυτό το σημείο, πριν γίνει Προεδρικό Διάταγμα;
 • Εφαρμογή της διαδικασίας υπολογισμού επιμήκυνσης δανείων.
 • Συνεχής επιμόρφωση όλων των συναδέλφων.
 • Ένα από τα αιτήματά μας διαχρονικά ήταν η Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία. Πως διασφαλίζεται η ψυχική υγεία των συναδέλφων της πρώτης γραμμής, με όλη την πίεση του κοινού που τους ασκείται και όταν έχουν μεγάλα διαστήματα να πάρουν άδειες λόγω έλλειψης προσωπικού; Επίσης αυτονόητα θα έπρεπε να τηρούνται οι συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής που αρμόζουν σε Δημόσιες Υπηρεσίες και όχι να υπάρχουν υπηρεσίες όπου οι συνάδελφοι πρέπει εκτός όλων των άλλων, να καθαρίσουν και την υπηρεσία τους.

Φίλες και φίλοι,

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντί σας, πιστεύοντας πως το συμφέρον όλων είναι να παραμείνουμε μακριά από κομματικές σειρήνες και αυταρχικές συμπεριφορές.   

Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι, παρά αρεστοί!

                        ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ        

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΣ  ΤΗΣ  ΠΕΥ  
ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΤΩ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΠΕΓΚΥ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΛΑΓΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΣΤΕΛΛΑ) ΛΑΜΠΡΟΣ
ΚΟΥΡΟΥΓΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΟΥΚΑΝΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΛΟΥΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ
  ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  
ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  
ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΚΟΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΤΩ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΠΕΓΚΥ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΛΑΓΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΣΤΕΛΛΑ) ΛΑΜΠΡΟΣ
ΚΟΥΡΟΥΓΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΟΥΚΑΝΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΛΟΥΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...