24/2/2012 – Επιστολή προς Υπουργό και Βουλευτές

1971

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ / ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.  210.9989646 – FAX 210.9942714

pey@oaed.gr , www.peyoaed.gr

Προς τους κ.κ. :

Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης  

Γιώργο Κουτρουμάνη

Τομεάρχη Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης Ν.Δ.  Νίκο Νικολόπουλο

Υπεύθυνους κομμάτων θεμάτων εργασίας

Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2012  

           Α.Π. 250

 

 

 

 

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Τομεάρχη Εργασίας ,

Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,

     Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας ΈνωσηςΥπαλλήλων  Ο.Α.Ε.Δ. σας στέλνει αυτήν τηνεπιστολή θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή του στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει ηΚυβέρνηση κατ εντολή της τρόικα , σε βάρος εργαζομένων και ανέργων, παίρνονταςαφορμή από τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα για το  μέλλον τουΟ.Α.Ε.Δ. και μετά τη ψήφιση των δύο μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου!   

Με λύπη  και οργή, διαβάζουμε καθημερινά στον έντυποκαι ηλεκτρονικό τύπο για συρρίκνωση των δομών του, παραχώρηση αρμοδιοτήτων τουή συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες και φυσικά για απολύσεις προσωπικού.

Πάντα ο Ο.Α.Ε.Δ. ήταν οΟργανισμός με το κοινωνικό πρόσωπο,  στονοποίο έβρισκαν «στήριγμα» οι άνεργοι επιδοτούμενοι και μη, οι εργαζόμενεςμητέρες, οι στρατευμένοι νέοι μας, οι νέοι επιχειρηματίες, οι νέοι επιστήμονεςκαι οι σπουδαστές.

     Την τελευταία τριετία  η σημασία της δραστηριότητας του αποκτάμεγαλύτερη αξία, κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τηνπατρίδα μας.

Κάθε μέρα κάτω από δύσκολεςσυνθήκες (αύξηση της ανεργίας, αύξηση των προσφερόμενων προγραμμάτων, μείωσηπροσωπικού, μείωση αποδοχών) εργαζόμαστε για να εξυπηρετήσουμε με αξιοπρέπειατους συμπολίτες μας!

     Ζητάμε λοιπόν από εσάς τους πολιτικούς μαςεκπροσώπους  να σταθείτε πλάι μας και νααντισταθείτε μαζί μας στην οποιαδήποτε συρρίκνωση του Ο.Α.Ε.Δ. είτε αυτή αφοράτο προσωπικό είτε τα αντικείμενα της δραστηριότητας του . Θέλουμε να σαςεπισημάνουμε τη πλήρη αντίθεσή μας σχετικά με τις διατάξεις που περιλαμβάνονταιστο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου (εφαρμοστικός νόμος, αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείαςκαι Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) το οποίοοδηγεί σε  ραγδαία υποβάθμιση το ρόλο τουΟργανισμού μας. Διότι με την ψήφιση των άρθρων 98 και 115, συστήνονται ιδιωτικάγραφεία ευρέσεως εργασίας με διευρυμένη τοπική αρμοδιότητα – πολυεθνικές ,καθώς  και επιχειρήσεις προσωρινήςαπασχόλησης οι οποίες θα οδηγήσουν σε δουλεμπόριο εργαζομένων.

Δεν θα δεχθούμε καμίακατάργηση ή διάλυση Οργανισμών (ΟΕΚ,ΟΕΕ,ΟΑΕΔ) που αποτελούν κατάχτηση των κοινωνικών αγώνων και έχουν κοινωνικήαποστολή!!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΟΑΕΔ ΠΕΔΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΙΑΙΟΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!

     Είμαστε στην διάθεση σας  να σας ενημερώσουμε σχετικά με όλα τα  θέματα που αφορούν  την κατάσταση στον Ο.Α.Ε.Δ. όπως τη ζούμε καθημερινά και τη βιώνουμε!!!

Γιατο Δ.Σ.

 

      Ο Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας

 

                        Μανώλης Βαρδαλάκος                           Φωτεινή Θεολόγου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...