7/10/2011 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από το Δ.Σ. της ΠΕΥ ΟΑΕΔ


Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού  προχώρησε την Τρίτη 4/10/2011 η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ξεκινώντας, έτσι, μια σειρά από κινητοποιήσεις που αποφασίσθηκαν ομοφώνως στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

Τα συνεχόμενα  εισπρακτικά μέτρα της Κυβέρνησης οδηγούν στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, κάτι που το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.  Όμως, παρά την αύξηση της ανεργίας και  παρά τις παραδοχές από μέρους της πολιτικής ηγεσίας για υποστελέχωση του ΟΑΕΔ,  καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται ούτε για τους ανέργους ούτε για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι ουρές των ανέργων να αυξάνονται και η αναμονή τους για απλές διοικητικές πράξεις (π.χ. ανανέωση κάρτας ανεργίας!!!)  να ξεπερνά  πολλές φορές  ακόμα και τις  τρεις ώρες!!! Αντί, λοιπόν, να ενισχυθεί ο ΟΑΕΔ με προσωπικό έρχονται απολύσεις μέσω εφεδρείας, πρόσθετες μαζικές συνταξιοδοτήσεις, υποβάθμιση και απαξίωση του ρόλου του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ, που θα έπρεπε να αποτελεί το τελευταίο προπύργιο ελπίδας και στήριξης  για κάθε άνεργο, πνίγεται  από τη γραφειοκρατία και την έλλειψη  προσωπικού.   Δυστυχώς, στον ΟΑΕΔ   κυριαρχούν οι αριθμοί!!!

Ζητάμε τα αυτονόητα:

  • ·       Άμεση ενίσχυση του ΟΑΕΔ με προσωπικό
  • ·       Καμιά απόλυση και καμιά εφεδρεία στον ΟΑΕΔ
  • ·       Αύξηση  του επιδόματος ανεργίας και των δικαιούχων επιδομάτων ανεργίας
  • ·       Ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών από τον ΟΑΕΔ προς τους ανέργους
  • ·       Αξιοποίηση του προσωπικού του ΟΑΕΔ προς όφελος των ανέργων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...