Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Φέτος συμπληρώνονται 133 χρόνια από τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886, όταν  εκείνοι ξεσηκώθηκαν ζητώντας 8ωρη δουλειά,  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπή μεροκάματα. Αιτήματα διαχρονικά που -στηριζόμενα στους αιματοβαμμένους αγώνες των εργαζομένων- ανάγκασαν μέσα στο χρόνο τις εργοδοσίες σε παραχωρήσεις, κάτω από το βάρος των αγώνων και όχι εξαιτίας της αναγνώρισης της αξίας της εργασίας και της αναζήτησης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η 1η Μαΐου  καθιερώθηκε  έκτοτε ως ημέρα μνήμης και αγώνα ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση  και την κοινωνική αδικία.

Στη χώρα μας, ωστόσο, η επίθεση στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα έλαβε την πιο άγρια μορφή της στα χρόνια των μνημονίων, όταν με πρόσχημα την κρίση χρέους επιχειρήθηκε η πλήρης ισοπέδωση τους. Με το πρόσχημα της μείωσης του χρέους  μια σειρά μνημονιακών νόμων μείωσαν τους μισθούς στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, οδηγώντας επιπλέον- μέσω της διευκόλυνσης των απολύσεων- ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας στο σπιράλ της ανεργίας και την ίδια στιγμή τα δημιουργικά μυαλά της χώρας μας στο εξωτερικό.   

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας σήμερα συνεχίζεται αποκτώντας ολοένα και πιο εμφανή χαρακτηριστικά.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς διατηρώντας ζωντανό το μήνυμα της πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση και τις κοινωνικές ανισότητες και διεκδικώντας διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων.

Για την Αθήνα, η προσυγκέντρωση υπαλλήλων ΟΑΕ∆ θα γίνει στις 11πµ στην  Πλ. Κλαυθµώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Γ. ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ               Α. ΚΟΥΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...