Ανασυγκρότηση ΔΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ προέβη σε ανασυγκρότησή του, λόγω συνταξιοδότησης του Μανώλη Βαρδαλάκου.

 Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής: 

 

Πρόεδρος: Μακράκης Γεώργιος 

 

Αντιπρόεδρος: Λάτση Χάιδω 

 

Γεν. Γραμματέας: Θεολόγου Φωτεινή

 

Ταμίας: Παπουτσής Παναγιώτης

 

Μέλη:

Βέτας Χαρίσης 

Τσίγας Γεώργιος

Βλάχος Χρήστος

Σπύρος Σπύρου

Παπαοικονόμου Δημήτριος

Ουρανία Αγραφιώτου

Σχίζα Κατερίνα

Συνάδελφοι, 

 

Οι εξελίξεις “τρέχουν” και εξ αυτού με την πρώτη μας ανακοίνωση ως νεοσυγκροτηθέν Δ.Σ., σας καλούμε να συμμετέχετε στις Πανελλαδικές Στάσεις Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου. 

Ειδικότερα:

  • Αύριο Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12:30μμ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
  • Την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12:30μμ στην Πλατεία Κλαυθμόνος.

Συνάδελφοι,

 

΄Οπως θα γνωρίζετε, μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 και το διευκρινιστικό Non Paper του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, ο ΟΑΕΔ εξαιρείται από τη γενική διάταξη περί διαθεσιμότητας των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ., μια εξαίρεση ιδιαιτέρως θετική για τον Οργανισμό και το προσωπικό του. 

Αυτό, ωστόσο, δεν μας επιτρέπει ούτε εφησυχασμό ούτε, πολύ περισσότερο πανηγυρισμούς!

Θεωρούμε κατάφωρα άδικη την ενοχοποίηση συναδέλφων, οι οποίοι μπορεί να προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ, όμως, πάντα στα πλαίσια Νόμων που οι εκάστοτε κυβερνώντες ψήφιζαν! 

 

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους άλλων φορέων που χάνουν τη δουλειά τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλοι στόχοι και όχι φυσικά η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης ή έστω η εξυπηρέτηση του Δημόσιου χρέους που δημιούργησαν οι φαύλες πολιτικές.

Αξιολογήσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες για να απολυθούμε θα μας βρουν κάθετα αντίθετους.

Πειθαρχικές διώξεις από πολιτικούς προϊστάμενους χωρίς πραγματικές αιτίες, απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι μνημονιακοί στόχοι θα μας βρουν δυναμικά απέναντι!

 

Είμαστε σταθερά υπέρ της αντικειμενικής αξιολόγησης δομών και προσωπικού για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, επικοινωνιακά και μνημονιακά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων.

 

Δηλώνουμε, επίσης, ότι ως σωματείο βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση μιας και οι μνημονιακοί όροι θα απαξιώνουν διαρκώς την εργασία και θα δυσχεραίνουν συνεχώς τη ζωή μας. 

Η καθημερινή μας επαφή με ανέργους, με ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση και αναζητούν μια στοιχειώδη στήριξη, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε περισσότερο από τους άλλους την κατάσταση της Ελληνικής Κοινωνίας – ένα βήμα πριν την έκρηξη – και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι.

Συνάδελφοι, 

 

Σας καλούμε να συμπορευτείτε με τον αγώνα και την αγωνία των ανέργων, να συμπορευτείτε με τη διεκδίκηση μιας καλύτερης κοινωνίας για μας και τα παιδιά μας. Τα περιθώρια για κάθε είδους εφησυχασμό έχουν εξαλειφθεί από καιρό.

 

Για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί, προσωπικό ή συλλογικό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      

         ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ                                                 ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *