ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΑΕΔ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΑΕΔ

                                                                                                                                                                                  18/08/2014
Απαίτηση η προστασία των ανέργων

Η προστασία των ανέργων, η πλήρης και σταθερή εργασία, η αύξηση και η διεύρυνση των επιδομάτων στο σύνολο των ανέργων, η προστασία της μητρότητας και των οικογενειακών επιδομάτων δεν μπαίνουν στη συζήτηση που άνοιξε γύρω από το ρόλο του ΟΑΕΔ. Η δήλωση του υπουργού Εργασίας είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Ο προσανατολισμός του ΟΑΕΔ βρίσκεται στην επέκταση των κακοπληρωμένων και βραχύβιων προγραμμάτων εργασίας, στην τζάμπα εργασία της μαθητείας. Την ίδια στιγμή που επίδομα ανεργίας λαμβάνει το 1/10 των ανέργων, που καταργήθηκε το οικογενειακό επίδομα, που τα προγράμματα των καταργηθέντων οργανισμών έχουν εξαφανιστεί ή απευθύνονται σε ελάχιστους, η συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΕΔ, υπό αυτές τις συνθήκες, αποτελεί κοροϊδία.
Οι ιδιώτες στον τομέα της απασχόλησης ζουν και υπάρχουν ανάμεσά μας. Δίπλα στον ΟΑΕΔ λειτουργούν αρκετές εταιρείες απασχόλησης που έχουν αποκτήσει το ρόλο των σύγχρονων δουλεμπορικών γραφείων. Το γνωρίζουν οι χιλιάδες άνεργοι που στριμώχνονται στα γραφεία τους, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς δικαιώματα με άθλιους μισθούς, αναλώσιμοι, ενοικιαζόμενοι.
Η συζήτηση για τον ΟΑΕΔ πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στην προστασία των ανέργων, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, στην κατοχύρωση της πλήρους και σταθερής εργασίας με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η διασφάλιση των εργαζομένων του Οργανισμού είναι επιτακτική και άμεση. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *