ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

Προς

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Γιώργο Κουτρουμάνη


Κύριε Υπουργέ,

 

            Mε απόφαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2012 σας μεταφέρουμε για άλλη μια φορά τα σοβαρά αιτήματα τα οποία απασχολούν τους 1.300 συναδέλφους μέλη μας, τόσο για την προσωπική τους τύχη όσο και την πορεία του Οργανισμού.

Θα θέλαμε μέσα από αυτή την επιστολή να μας απαντήσετε:

1.         Επειδή υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα που μας αφορούν, με αποκορύφωμα τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ισοτιμία σχετικά με: «2000 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ βαδίζουν στην ανεργία»

…… Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι», με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, από τον οποίο ζήτησαν επιτακτικά το θέμα της συμμετοχής ιδιωτών στις πολιτικές απασχόλησης, ώστε να είναι πιο άμεση η αντιμετώπιση της ανεργίας.   …. Σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, προκειμένου να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας, που θα συνδιαχειρίζεται ποσά ύψους 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο στο κομμάτι της απασχόλησης, θα προχωρήσει από το προσεχές καλοκαίρι η κυβέρνηση, με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού του Οργανισμού κατά 2.000 άτομα!!!!!

Πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση του Οργανισμού μας, με ταυτόχρονη μείωση αντικειμένων και προσωπικού; Έχει προταθεί από την τρόικα, η άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ισοτιμίας, η οποία θεωρεί ότι «… ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει το μονοπώλιο στις πολιτικές απασχόλησης, πρακτική που έχει καταργηθεί εδώ και μερικά χρόνια στα υπόλοιπα κράτη-μέλη….»

Επίσης «…Στο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται ο ΟΑΕΔ να αναλάβει τις «παθητικές πολιτικές απασχόλησης», όπως είναι τα επιδόματα ανεργίας, τα οικοδομικά επιδόματα κ.ά…»

2.  Με την  Π.Υ.Σ. 7/28-2-2012/ΦΕΚ39Α/29-12-2012 , μεταφέρθηκαν 1.340 άτομα από τους καταργηθέντες Οργανισμούς της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας στον Οργανισμό μας και μετά από ραντεβού που πραγματοποιήσατε με την Ομοσπονδία μας τη 1 Μαρτίου 2012, διαβεβαιώσατε πως «…δεν θα εγκατασταθούν σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, δεν θα έχουν καμία εμπλοκή στα αντικείμενα του ΟΑΕΔ , ούτε οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ στα δικά τους και θα έχει προσωρινό χαρακτήρα…»

Επειδή στο άμεσο διάστημα πρόκειται να αξιολογηθεί ο ΟΑΕΔ τόσο στις δομές, όσο και στο προσωπικό, ενώ παράλληλα το προσωπικό των 2 καταργούμενων Οργανισμών μεταφέρεται και μισθοδοτείται από το φορέα μας, πως θα γίνει η αξιολόγηση του Οργανισμού, ξεχωριστά ή στο σύνολο;

3. Οι υπηρεσίες μας λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες έλλειψης προσωπικού και συνθηκών διαβίωσης, ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι δέχονται καθημερινά λεκτικές επιθέσεις, προσβολές και μειωτικούς χαρακτηρισμούς από τους συναλλασσόμενους πολίτες-άνεργους, όπως καταγγέλλονται από πολλές υπηρεσίες μας(ενδεικτικά αναφέρουμε το ΚΠΑ2 Περιστερίου), θα θέλαμε να προχωρήσετε στην άμεση πλήρωση των 200 περίπου, κενών οργανικών θέσεων!!

4. Η έλλειψη προσωπικού και ο φόρτος εργασίας απαιτεί την άμεση υπογραφή των υπερωριών μας, που από την αρχή της χρονιάς έχουμε πραγματοποιήσει, μένοντας στις υπηρεσίες ως το απόγευμα και παράλληλα πραγματοποιώντας εξωτερική υπηρεσία ( επισκέψεις σε εργοδότες) χωρίς να λαμβάνουμε έξοδα κίνησης, λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών. Σας υπενθυμίζουμε πως στο τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας, δεσμευτήκατε πως θα συνεχίσουν να καταβάλλονται τα έξοδα κίνησης, γιατί όπως είπατε « τα έξοδα κίνησης δεν είναι επίδομα»!

Κύριε Υπουργέ,

 

     Θα θέλαμε αν σας είναι εύκολο, να κλείσουμε ένα ραντεβού μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και από κοντά.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

      

       ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΡΔΑΛΑΚΟΣ                                                              ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...