Ανακοίνωση σχετικά με εγκύκλιο της Διοίκησης για την εξυπηρέτηση του κοινού

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013
Α.Π. 96

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, και με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο από 19/11/13 και με αριθμό πρωτοκόλλου 97501 έγγραφο της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

1. Καθημερινά υποδεχόμαστε έναν τεράστιο όγκο συμπολιτών μας, τους οποίους οι μνημονιακές πολιτικές συνωστίζουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, καθώς και όσους προσπαθούν να βρουν μια αχτίδα ελπίδας στα προγράμματα του Οργανισμού.
2. Καθημερινά υποδεχόμαστε τον πόνο, την απελπισία, την οργή τους και υπερβαίνουμε τον εαυτό μας για να είμαστε δίπλα τους και επαγγελματικά και ανθρώπινα.
3. Καθημερινά διαπιστώνουμε, εκ του σύνεγγυς, την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην εργασία.
4. Καθημερινά βιώνουμε την καταστρατήγηση και του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία.
5. Καθημερινά βλέπουμε συναδέλφους να καταρρέουν στην προσπάθειά τους να είναι «εντάξει» στην εξυπηρέτηση όλων των συναλλασσόμενων, που οι ακολουθούμενες πολιτικές τους έφεραν στην «πόρτα» του ΟΑΕΔ.
6. Καθημερινά ζούμε στον ΟΑΕΔ το πραγματικό πρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Η απάντηση στις προσπάθειές μας είναι έγγραφα που διαπιστώνουν(;) προκλητική, απρόθυμη και αδιάφορη συμπεριφορά εκ μέρους των εργαζομένων. Καλούμε, λοιπόν, όσους ενστερνίζονται αυτή την άποψη, να εγκαταλείψουν για λίγο τα γραφεία τους και να περάσουν μια μέρα σε ένα Κ.Π.Α., ή σε μια υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι, πόσα περιθώρια υπάρχουν για τέτοιες συμπεριφορές.

Και αν βεβαίως, υπάρχουν οι εξαιρέσεις εκείνες που ακόμα και σε αυτή την κατάσταση βρίσκουν τον τρόπο να ξεγλιστράνε, είμαστε οι πρώτοι που θα κατακρίνουμε αυτή την αντισυναδελφική και όχι μόνο συμπεριφορά.

Γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τέτοιες συμπεριφορές και όποιος βλέπει πειθαρχικά παραπτώματα σε υπαλλήλους που καθημερινά δέχονται αφόρητη εργασιακή πίεση για να μπορέσουν να είναι συνεπής στο καθήκον τους, μάλλον δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στον ΟΑΕΔ.

Περαιτέρω, οφείλουμε να «υπενθυμίσουμε» ότι δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τις υπουργικές υπογραφές που έθεσαν σε διαθεσιμότητα προσωπικό του ΟΑΕΔ, κρίνοντας ότι οι 251 συνάδελφοί μας περίσσευαν (;), την ώρα που είναι κατάφορα προφανές ότι ο Οργανισμός έχει άμεση ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να χειριστεί τον υπερδιπλασιαζόμενο όγκο αρμοδιοτήτων και συναλλασσόμενων.
Και ακόμα πιο συγκεκριμένα, να θυμίσουμε, σχετικά και με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πολιτών για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ότι θα πρέπει πρώτα οι ιθύνοντες να μας απαντήσουν πως είναι ανθρωπίνως δυνατό να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά από 4-5 υπαλλήλους, οι 120.000 αιτούντες, στους οποίους αντιστοιχούν υπερδιπλάσιες απορίες και που σταματάει η λογική και αρχίζει η υπέρβασή της.

Καλούμε όλους να σέβονται την εργασία μας και να επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό στους ανέργους, που εκτός των άλλων, έχουν να υποστούν τις ελλείψεις προσωπικού, για τις οποίες δεν αποφασίζουμε εμείς. Εμείς ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους και δεν μπορούμε, αλλά και δεν θέλουμε, να κρυφτούμε πίσω από μεγάλα γραφεία. Εσείς;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                                                         ΘΕΟΛΟΓΟΥ Φ.

anakoinosi_22-11-13.doc

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...