Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΘΗΝΑ 19-11-2013

Συνάδελφοι,

Με αφορμή τις εξαγγελθείσες χιλιάδες προσλήψεις ανέργων για πέντε μήνες-στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ- προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των πρόσφατων διαθεσιμοτήτων και στον ΟΑΕΔ και σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα καταγγέλλουμε τα εξής:

Αποτελεί μεγάλο θράσος και κοροϊδία, η εξαγγελία νέων θέσεων εργασίας τη στιγμή που γίνονται διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. 251 συνάδελφοί μας στον ΟΑΕΔ και χιλιάδες διαθεσιμότητες στο Δημόσιο θα αντικατασταθούν με ανέργους με 5μηνη εργασία και μισθό –χαρτζιλίκι.

Δεν καταπολεμιέται, συνάδ., η ανεργία με 5 μήνες εργασία, το μόνο που συμβαίνει είναι η σταδιακή κατάργηση της ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, η ανακύκλωση της ανεργίας, η σταδιακή μείωση του Δημόσιου και, δυστυχώς, το πέρασμα της επικίνδυνης αντίληψης-ιδιαίτερα στους νέους μας- ότι μόνο ελαστικές μορφές εργασίας υπάρχουν σήμερα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλο το λαό μας, ανέργους και εργαζόμενους.

– Ας μην βολευόμαστε με την 5μηνη θεσούλα και τον μισθό –χαρτζιλίκι…

– Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα μαζί με τους ανέργους να απαιτήσουμε:

– ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

– ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ-ΜΙΣΗ ΖΩΗ.

– Συνάδελφοι,

Όλα αυτά είναι η πιστή τήρηση των Ευρωενωσιακών Επιταγών, είναι ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είναι ο δρόμος που το κεφάλαιο -ντόπιο και ξένο- έχει επιλέξει για να συρρικνώσει τα εργατικά δικαιώματα, να συρρικνώσει το Δημόσιο τομέα γιατί έτσι εξυπηρετείται καλύτερα η κερδοφορία του.

– Συνάδελφοι

– Ο μόνος δρόμος είναι αυτός που το ΠΑΜΕ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ:

– Απομόνωση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που μέχρι τώρα έβαζαν πλάτη για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, αγώνας για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και την αιτία που τις γεννά.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...