Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Α.Ε.Δ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ                 Αθήνα 29 Ιανουαρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Α.Ε.Δ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

 

Οι απαιτήσεις των σημερινών δύσκολων καιρών, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να βάζει τις διεκδικήσεις των συναδέλφων του ΟΑΕΔ κάτω από παραταξιακές και προσωπικές επιδιώξεις! Η παράταξή μας η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη διαμόρφωση ενός κοινού ψηφοδελτίου από το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΟΑΕΔ, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Ο σκοπός όμως αυτός, δεν κατέστη εφικτό να γίνει πραγματικότητα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, επειδή κάποιοι επιδίωξαν τη διαμόρφωση ενός “δήθεν” ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, με ένα και μόνο στόχο: να αποποιηθούν χρόνιες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις με συγκεκριμένα κόμματα!! Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μιλάει από μόνο του. Ποτέ άλλοτε και ύστερα από τέτοια διαβούλευση για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν οδηγηθήκαμε σε τέτοια πολυδιάσπαση!!!! Και όλα αυτά αρκούν για να αναφωνήσει και ο τελευταίος καλόπιστος συνάδελφος: «΄Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!

 

Θεωρούμε ότι η μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης που μας συνδέει, δεν μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας για κοινό ψηφοδέλτιο, σαν «Δούρειο ίππο» !!

 

 Οφείλουμε ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, να αναδείξουμε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των 1.300 συναδέλφων μας στα συλλογικά όργανα (Π.Ε.Υ. και Ομοσπονδία). Και όπως πράξαμε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα γυρνώντας τις πλάτες απέναντι σε κομματικές προσταγές, έτσι και στη συνέχεια η παράταξη μας δεσμεύεται να συνεχίσει την άσκηση του ρόλου της, ελεύθερα και δυναμικά!

 

Η ΔΑΚΕ, αντίθετα με κάποιους «συνδικαλιστές» που επεδίωκαν να είναι  αρεστοί στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, διεκδίκησε για τους συναδέλφους:

1) Το συμψηφισμό των δανείων που δόθηκαν από τον Οργανισμό, με τα εφάπαξ και συγχρόνως, το πάγωμα των δανείων για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θεωρήσαμε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει μια προσωρινή λύση ουσίας για όλους, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που μας έχουν κόψει το 40% του μισθού μας.

2) Πρωτοστατήσαμε στη διεκδίκηση του επιδόματος που έπαιρναν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (το οικονομικό κίνητρο). Ο ΟΑΕΔ από το Φεβρουάριο του 2012 χαρακτηρίζεται Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτό ισχυροποιεί τη θέση μας!!

Θα παλέψουμε για να πληρωθούν με πρωτόδικες αποφάσεις, οι υποθέσεις όσων συναδέλφων αορίστου χρόνου έχουν εκδικαστεί και είναι θετικές, ενώ επίκειται και η εκδίκαση των τακτικών υπαλλήλων.

 

 3) Τα έξοδα κίνησης αποτελούν πραγματικές δαπάνες κίνησης και κακώς δεν καταβάλλονται, με το σκεπτικό πως αποτελούν επίδομα που υπάγεται στις διατάξεις του Ν.4024/11. Το ζήτημα αυτό απασχολεί όλους μας και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, μέχρις ότου διευθετηθεί το θέμα!

4) Συνεχίζουμε τις πιέσεις για την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά με την «τύχη» του Οργανογράμματος του Οργανισμού μας, αφού όσες φορές ζητήθηκε από τη Διοίκηση, η απάντηση ήταν πως δεν υφίσταται! Κατά τον προηγούμενο χρόνο έγινε πρόταση περικοπής προς το Υπουργείο του 35% των δομών του Οργανισμού. ΄Αμεσα βγάλαμε ανακοίνωση και απαιτήσαμε σύγκλιση Δ.Σ. και έκτακτο συνέδριο Ομοσπονδίας, προκειμένου να ενημερωθούν πανελλαδικά όλοι οι συνάδελφοι και οι συνδικαλιστές, ώστε διαμορφώσουμε όλοι μαζί άποψη για τον Οργανισμό και τις δράσεις του και να υπάρξει μια κοινή δράση. Δεν γίνεται να καταργούνται υπηρεσίες και δομές στη Διοίκηση και στην περιφέρεια, χωρίς οι συνάδελφοι και εμείς οι ίδιοι να γνωρίζουμε το παραμικρό!!!

 

Εγκαινιάζοντας ένα διάλογο με τους συναδέλφους για περαιτέρω ενέργειες, μπορούμε ενδεικτικά να συμπεριλάβουμε στις προσεχείς προτάσεις μας για το διεκδικητικό πλαίσιο τα εξής:

 • Τη χρήση των βρεφονηπιακών σταθμών (πρώην ΟΕΕ) για τα παιδιά των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ
 • Τη χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού
 • Την έκδοση καινούργιας υπουργικής απόφασης, για τη παράταση του παγώματος των δανείων του ΟΑΕΔ, από ένα έως 2 χρόνια, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

 

Συνάδελφοι,

 

Μένοντας πιστοί στην κεντρική θέση της ΔΑΚΕ, πως η συνδικαλιστική ανάδειξη δεν συνδυάζεται με τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης, δίνουμε την απάντηση σε όσους συλλήβδην κατηγορούν όλες τις παρατάξεις για κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Επιδίωξή μας είναι να δράσουμε άμεσα και να προχωρήσουμε στη σύνταξη όλων των δυνάμεων μας, αφού για την αντιμετώπιση των μεγάλων, καθημερινών προβλημάτων δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μια μέρα!

 

Τους επόμενους μήνες οι προκλήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Μπροστά μας έχουμε δύσκολο έργο εφόσον δεν γνωρίζουμε μέσα στο 2013 τι θα γίνει: πρώτον με όλους μας αφού προσωρινά εξαιρέθηκε ο ΟΑΕΔ από τις διαθεσιμότητες για την κατηγορία Δ.Ε. Ι.Δ.Α.Χ και δεύτερον με την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνδυασμό με τις προτεινόμενες περικοπές των δομών του Οργανισμού κατά 35%.

 

Ο Οργανισμός μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, με την ανεργία να αυξάνεται όλο και περισσότερο, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα να κατεδαφίζονται, ενώ η μείωση των εισοδημάτων μας και η συνεχής αύξηση των άμεσων φόρων, να ανατρέπει τον οικογενειακό μας προγραμματισμό!

 

Το μέλλον όλων μας απειλείται!!

 

 Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να αγωνιστούμε δυναμικά, όλοι – για όλους!!

Πρέπει να δώσουμε αγώνα για τον ενιαίο και Δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού μας!!

 

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας από τον ΟΑΕΔ!

Και αυτό αποτελεί ύψιστη συνδικαλιστική προτεραιότητα για όλους μας!!

 

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, αφού τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα!!!

Για τους λόγους αυτούς, δώστε μας δύναμη στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ!

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΤΟ  ΔΣ ΤΗΣ  ΠΕΥ ΟΑΕΔ

 

 1. 1.      ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του  ΗΛΙΑ
 2. 2.      ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   του  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 3. 3.      ΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ του   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
 4. 4.      ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ   του  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 5. 5.      ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 6. 6.      ΚΑΛΛΑΤΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
 7. 7.      ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΠΕΓΚΥ)  του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 8. 8.      ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 9. 9.      ΚΟΥΡΟΥΓΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ   του  ΠΕΡΙΚΛΗ
 10. 10.    ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  του  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 11. 11.    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 12. 12.    ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   του  ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 13. 13.    ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ ΑΝΝΑ  του  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 14. 14.    ΡΕΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 15. 15.     ΧΑΛΟΥΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΤΖΑΝΕΤΟΥ

 

ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 1. ΓΚΟΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ

 

 1. 1.      ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του  ΗΛΙΑ
 2. 2.      ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   του  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 3. 3.      ΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ του   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
 4. 4.      ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ   του  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 5. 5.      ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 6. 6.      ΚΑΛΛΑΤΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
 7. 7.      ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΖΙΝΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 8. 8.      ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΠΕΓΚΥ)  του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 9. 9.      ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 10. 10.    ΚΟΥΡΟΥΓΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ   του  ΠΕΡΙΚΛΗ
 11. 11.    ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  του  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 12. 12.    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 13. 13.    ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   του  ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 14. 14.    ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ ΑΝΝΑ  του  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 15. 15.    ΡΕΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 16. 16.     ΧΑΛΟΥΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΤΖΑΝΕΤΟΥ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...