7/3/2012 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

    Η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε- κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας και τις κατακτήσεις του δεν έχει τελειωμό. Οι τελευταίες εστίες του κράτους πρόνοιας εξαφανίζονται, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ανθρώπου και ζώου καταργούνται.

    Οι αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών και συντάξεων, ο καταιγισμός των νοικοκυριών με πολύμορφα χαράτσια,  η ξέφρενη άνοδος της ανεργίας, η συνεχής τρομοκρατία για χρεοκοπία  και την ανάγκη λήψης και άλλων μέτρων αποκαλύπτουν περίτρανα  ότι τα σχέδιά τους δεν έχουν τέλος.

    Δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Δείξαμε μεγάλη ανοχή όλα αυτά τα χρόνια ψηφίζοντας τα  κόμματα  που σιγά αλλά σταθερά άνοιγαν το λάκκο της εργατικής τάξης στηριγμένα στο ψέμα ,  τις   υποσχέσεις, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στο λαό. Πως εν μια νυκτί γεφυρώθηκε το χάσμα δεξιάς – πασοκ, που πήγε τόσο μίσος, με πόση ευκολία  ενώθηκαν  δεξιοί – ακροδεξιοί- σοσιαλιστές σχηματίζοντας την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου για να μας κατασπαράξουν.

   Τίποτα δεν άφησαν όρθιο. Πιστοί στις εντολές της τρόικα και τις δυνάμεις του κεφαλαίου ψηφίζουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο βυθίζοντας τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση και το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση.

–  Προωθούν μέσω του μνημονίου εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΟΑΕΔ, σε ιδιωτικά γραφεία εργασίας. Ο εφαρμοστικός νόμος  θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

– Διαλύουν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας αφήνοντας έκθετους χιλιάδες  εργαζόμενους που καταβάλλοντας χρόνια τις εισφορές τους πίστεψαν ότι μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Ταυτόχρονα  1400 περίπου εργαζόμενοι των Οργανισμών αυτών αναζητούν την τύχη τους μεταξύ της απόλυσης και του ΟΑΕΔ, σε ένα θολό και αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τοπίο.

-Υποβαθμίζουν  τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ μόνο και μόνο για να απαξιωθεί η τεχνική επαγγελματική  εκπαίδευση που αποτελεί διέξοδο για πολλά παιδιά λαϊκών οικογενειών  και να δοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο  όλο το πακέτο της επαγγελματικής κατάρτισης, που σημαίνει φθηνό εργατικό δυναμικό  για βιομήχανους ( η σύμβαση μαθητείας έφθασε από 440 ευρώ στα 330)

 – Μειώνουν τους κατώτατους μισθούς, συμπαρασύροντας  σε  μείωση και  όλα  τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε εξευτελιστικά επίπεδα.

– Υπολογίζουν  σε  150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 από το δημόσιο (ας ελπίσουμε χωρίς τον ξενοδόχο).

-Τον Ιούνιο ετοιμάζονται να πάρουν και άλλα μέτρα   σε βάρος  των μισθών των συντάξεων των επικουρικών του εφάπαξ.   

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

  Τα ψέματα τέλειωσαν. Έχουμε ευθύνη για ότι γίνεται σήμερα. Από ποιόν περιμένουμε να μας λύσει τα προβλήματά μας. Οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της   ΑΔΕΔΥ συνδιαλέγονται με τους βιομήχανους και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου στηρίζοντας στην ουσία όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, απογοητεύοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους.

   Όμως υπάρχει διέξοδος. Ας συμπαραταχτούμε με τους άνεργους , τους απολυμένους, τους συναδέλφους μας της Εργατικής Κατοικίας και τις Εργατικής Εστίας, τη νεολαία που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε από την ανεργία, τους χαλυβουργούς που για 130 ημέρες συνεχίζουν τον αγώνα  τους να μην περάσουν οι απολύσεις του βιομήχανου Μάνεση  και οι περικοπές στο μισθό τους, τους συνταξιούχους που βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται, τις ταξικές δυνάμεις που καθημερινά αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική. Ελάτε μαζί μας στα μπλόκα του Πανεργατικού Μετώπου που δεν συμβιβάζεται, δεν συνδιαλέγεται, δεν κοροϊδεύει. Να δημιουργήσουμε το ρεύμα της ανατροπής, της ανυπακοής, της λαϊκής εξουσίας.  Γυρίστε την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της χρεωκοπίας, μην ακούτε τους καλοπληρωμένους αβανταδόρους των  καναλιών, που καθημερινά τρομοκρατούν, αναλύουν, παπαγαλίζουν στηρίζοντας  τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Μαυρίστε στις επερχόμενες εκλογές όσους σας μαύρισαν  και θα σας ξαναμαυρίσουν τη ζωή.

  Δεν υπάρχει πλέον  δικαιολογία. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα, αρκετά τους ανεχτήκαμε. 

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

 Την Πέμπτη 15 Μάρτη 2012 σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΥ . Η συμμετοχή σας είναι  απαραίτητη και καθοριστική για το  εργασιακό μας μέλλον.      

                                                                                                           

 

 

                                                                           ΜΑΡΤΗΣ 2012   

                                                                           ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                                                                                          

                                                                                  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...