Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στη δίκη του Συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου

Συνάδελφοι,

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης του συνάδελφου Πέτρου Καπετανόπουλου φτάσαμε στις 1/6/2017, ημερομηνία που εκτιμούμε πως θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη . Την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 9 π.μ. θα είμαστε για μια ακόμα φορά εκεί. Στα δικαστήρια της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως κ Αλεξάνδρας.
 
Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό του συναδέλφου μέχρι την οριστική αθώωσή του.  Συμμετέχουμε ξανά και για όσο χρειαστεί στην Παναττική Στάση Εργασίας, συμπαρατασσόμενοι  στον συνάδελφο από το ΚΠΑ2 Περιστερίου Πέτρο Καπετανόπουλο, ο οποίος δικάζεται εξ αναβολών, γιατί δεν ανέβαλε ο ίδιος να υπάρξει άνθρωπος.
 
Την 1η  Ιουνίου  δικάζεται η κοινή λογική, δικάζεται η αλληλεγγύη, δικάζεται η αυτονόητη αντίδραση προς την κάθε λογής κατάχρηση εξουσίας, δικάζεται η πίστη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δικάζεται η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.  Ένα κράτος δικαίου που δεν μπορεί να αυθαιρετεί.  Δεν μπορεί να ποδοπατάει και να κλωτσά δικαιώματα.
 
Ο Πέτρος Καπετανόπουλος το βράδυ της 21ης Ιουλίου 2012 έπραξε αυτό που θα οφείλαμε όλοι να πράξουμε σε μια αντίστοιχη περίπτωση, θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξίες και πιστεύω. Αντιλαμβανόμενος φασαρία από το σπίτι του, διαμαρτυρήθηκε  σε αστυνομικούς για κακοποίηση και βασανισμό ενός ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιηθέντα  μετανάστη. Επαναλαμβάνουμε: κακοποίηση και βασανισμό ενός ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιηθέντα. Η συνέχεια;
 
Ο συνάδελφος Πέτρος Καπετανόπουλος συλλαμβάνεται κάτω από το σπίτι του και του προσάπτονται τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση». Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγείται την επόμενη μαζί με τον μετανάστη με την αυτόφωρη διαδικασία προσθέτει και την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία»!!!
 
Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απήλλαξε τον ΠΚ από την τελευταία κακουργηματική κατηγορία. Η δίκη, ωστόσο, για τα πλημμελήματα έχει ορισθεί, εξ αναβολής, για τη 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 9πμ
 
Ο Πέτρος Καπετανόπουλος δικάζεται γιατί δεν σώπασε, γιατί δεν λούφαξε, γιατί δεν γύρισε την πλάτη στον συνάνθρωπο, γιατί συμπαραστάθηκε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που ποδοπατούνταν. Την ίδια μέρα θα δικαστούμε και όλοι εμείς. Θα δικαστεί η συνείδησή μας. Και αν  σωπάσουμε, αν λουφάξουμε, αν γυρίσουμε την πλάτη στον συνάνθρωπο ΚΑΙ συνάδελφό, αν δεν συμπαρασταθούμε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που ποδοπατούνται, τότε θα έχουμε καταδικαστεί!
 
Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ αποφάσισε εκ νέου ομόφωνα την κήρυξη Παναττικής Στάσης Εργασίας την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017  και από ώρα 8 π.μ. έως 12:00.
 
Σας καλούμε στη συγκέντρωση – μαζική συμπαράσταση του συναδέλφου, την Πέμπτη  1 Ιουνίου 2017, στις 9 π.μ., στο κτίριο του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως κ Αλεξάνδρας.
 
  Για το ΔΣ 
 
Ο Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας 
 
Μακράκης Γ.       Καραούλης Γ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...