Δελτίο Τύπου για την αθώωση του Π. Καπετανόπουλου


1971

                   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ

ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714

Α Θ Η Ν Α

                                                         Αθήνα, 1 Ιουνίου 2017

              Α.Π. 143

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιστορία του Πέτρου είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Είναι μια περιπέτεια που έμελε να ζήσει. Για την ακρίβεια είναι ένας λαχνός που επέλεξε να τραβήξει. Γιατί ήταν επιλογή του να μην αδιαφορήσει, να μη γυρίσει την πλάτη, να μη λιποτακτήσει από τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Για τον Πέτρο δεν ήταν μία άτυχη στιγμή, που απλά βρέθηκε στο λάθος σημείο. Για τον Πέτρο ήταν τύχη να μπορέσει να υπερασπιστεί τα πιστεύω του. Εμείς, πάλι, είχαμε την τύχη να σταθούμε δίπλα του από την πρώτη στιγμή, τον Ιούλιο του 2012.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, αφού ο Πέτρος κινδύνευσε να καταδικαστεί, αφού κινδύνευσε να χάσει τη δουλειά του, αφού πέρασε από σαράντα κύματα και αλλεπάλληλες αναβολές, έπεσαν οι τίτλοι του τέλους. Αθώος και με τη βούλα! Στη συνείδηση μας, όμως, δεν χρειάστηκαν πέντε χρόνια. Στη συνείδησή μας ήταν αθώος από εκείνη την πρώτη στιγμή. Και όχι μόνο ήταν αθώος, αλλά συνάμα ήταν και ένας συνάδελφος σύμβολο της ειλικρίνειας, της ανθρωπιάς, του θάρρους. 

 Το δικαστήριο, λοιπόν, αθώωσε σήμερα τον Πέτρο Καπετανόπουλο. Για όλους εμάς που ήμασταν δίπλα του αυτό το μακρύ διάστημα, η σημερινή μέρα ήταν μια αληθινή νίκη της απλής και άδολης  αλληλεγγύης. Ήταν μια νίκη ενάντια στην κάθε είδους αυθαιρεσία, μια νίκη ενάντια στην κάθε είδους αλαζονεία, μια νίκη ενάντια στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η δικαίωση του Πέτρου δικαίωσε την ελπίδα μας στους αγώνες! Όλη αυτή η διαδικασία μας ένωσε, μας δυνάμωσε, μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε να μιλάμε…

 Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε  και να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα. Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε τον δύσκολο μα ωραίο αγώνα μας! Θα συνεχίσουμε! Για όσους παρευρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και είδαν τις αγκαλιές και τα δάκρυα της χαράς, της ενότητας και της αλληλεγγύης, για όλους αυτούς, για τον Πέτρο και τον κάθε Πέτρο! Θα συνεχίσουμε! Με πίστη! Θα συνεχίσουμε!

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΜΑΚΡΑΚΗΣ       Γ.ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ

                  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...