ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Υ ΟΑΕΔ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014
Α.Π. 149

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Ο χρόνος που πέρασε χαρακτηρίστηκε από γεγονότα καίριας σημασίας, από γεγονότα που άφησαν τη σφραγίδα τους στην ιστορία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος. Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια έχουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το γεγονός αυτό, παρά τις αντιδράσεις των Συνδικάτων, ανέδειξε πολλές παθογένειες. Ανέδειξε οργανωτικές αδυναμίες, αδυναμίες μαζικής αντίδρασης, αδυναμίες πραγματικής αλληλεγγύης και πολλά άλλα. Η προσπάθεια να αποκτήσει η ΠΕΥ ΟΑΕΔ έναν αξιόπιστο ρόλο, να καθιερωθεί στις συνειδήσεις ως ένα συνδικάτο με καθαρή φωνή, με απόλυτο προσανατολισμό – αυτό της εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζομένων και των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας – ένα συνδικάτο μαχητικό, διεκδικητικό, καθαρό, αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται.

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα σωματεία, καθώς αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη και αποτελεί την «ομάδα κρούσης» του συνδικαλιστικού κινήματος του Οργανισμού.
Για την επόμενη περίοδο βασικό στόχο της ΠΕΥ ΟΑΕΔ πρέπει να αποτελέσει:
Ο αγώνας ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης του ΟΑΕΔ και διάλυσης των οργανικών θέσεων, ενάντια στη μισθολογική μας υποβάθμιση, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, όπως κι αν βαφτιστούν, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Εμμένουμε στους στόχους μας:
– Προσπάθεια για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής των απολύσεων, της μείωσης μισθών, της αποδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα, φτωχοποίησης της κοινωνίας, της αύξησης της ανεργίας
–  Συνδικαλιστική και νομική προσπάθεια για να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο και αντισυνταγματικό νομοθέτημα του ΥΔΜΗΔ για την συγκριτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Προσφεύγουμε στο ΣτΕ και κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κηρυχτεί αντισυνταγματικό και ανεφάρμοστο, όπως και είναι. Καλούμε τους προϊστάμενους να αρνηθούν να εφαρμόσουν την απαράδεκτη ποσόστωση, με κατάλληλη νομική στήριξη. Ζητάμε κατάργηση του νέου πειθαρχικού και της δυνητικής αργίας των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και των Ν. 4024, 4093 και 4172.
– Αντίσταση στο νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το ΥΔΜΗΔ για τις κρίσεις των προϊστάμενων, με τη μείωση της μοριοδότησης των αντικειμενικών προσόντων, την επαναφορά της συνέντευξης, και μάλιστα με επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, την ίδια στιγμή που το ΥΔΜΗΔ δεν έχει καν εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν. 3839/10.
– Αγώνας για ένα δημόσιο που θα λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και θα προασπίζεται τα κοινωνικά αγαθά. Αντίσταση σε κάθε “μεταρρύθμιση” που στόχο έχει να κομματικοποιήσει τον δημόσιο τομέα ή να τον κάνει έρμαιο στα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα, όπως το σχέδιο νόμου που εξήγγειλε το ΥΔΜΗΔ για τις αλλαγές στις κρίσεις των προϊστάμενων.
–  Διεκδίκηση της μισθολογικής μας αναβάθμιση: έγκαιρη καταβολή ελέγχων και υπερωριών, αναγνώριση της προϋπηρεσίας όλων των συναδέλφων, κατάργηση του Ν. 4024/2011 και όλων των νόμων που υποβάθμισαν τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
–  Συντονισμένες και προγραμματισμένες επισκέψεις στις υπηρεσίες του Οργανισμού
–  Πραγματοποίηση συνεδριάσεων ΔΣ με συμμετοχή συναδέλφων από υπηρεσίες
–  Συνέχιση της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εργασίας. Αξιοκρατία- Διαφάνεια- Ισότητα.
–  Στενή παρακολούθηση της εξέλιξης του επανασχεδιασμού (reengineering) καθώς πρέπει να οδηγηθούμε σε σίγουρα και ασφαλή συμπεράσματα για τον ρόλο του Οργανισμού και να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΕΔ χωρίς την «εκχώρηση φιλέτων» σε ιδιώτες.
–  Συνέχιση της στήριξης σε συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Κανένας συνάδελφος από τον ΟΑΕΔ δεν περισσεύει.
–  Συνέχιση της προσπάθειας για δημιουργία κοινού μετώπου ανέργων εργαζομένων
–  Συντονισμός με τα σωματεία του δημοσίου τομέα σε κοινό αγώνα που θα αποτρέψει την επιβολή της συρρίκνωσης του δημοσίου και τις 50.000 επικείμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
–  Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους να στηρίξουν τον αγώνα μας. Γιατί η εργασία και η αξιοπρέπεια αποτελεί δικαίωμα.
–  Ζητούμε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ του Οργανισμού να καταψηφίζουν κάθε δαπάνη που αφορά ανάθεση σε ιδιώτες για αντικείμενα που μπορούν να παρέχουν Υπάλληλοι του Οργανισμού. (Καθαριότητα,catering, φύλαξη, πληροφοριακά συστήματα κλπ)
–  Διεκδίκηση της ομαλής ροής στη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ, μετά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και συνέχισης των παροχών.

Για όλα αυτά απαιτείται, εκτός από τη δράση και δραστηριοποίηση του ΔΣ, και η δική σας ενεργή συμμετοχή και η δική σας σταθερή και καθαρή θέση…
Ο αγώνας είναι δύσκολος, ο δρόμος του αγώνα έχει κόστος…
Κανένας αγώνας δεν μπορεί να είναι αναίμακτος, κανένας αγώνας δεν έχει από πριν εξασφαλισμένη τη νίκη…
Τα εργασιακά δικαιώματα που είχαμε, όσοι και όσο προλάβαμε, ήταν αποτέλεσμα αγώνων, σκληρών και αιματηρών. Η κατάργησή τους πραγματοποιήθηκε βίαια την τελευταία τετραετία και βρήκε το συνδικαλιστικό κίνημα αποχαυνωμένο. Είναι επιτακτική ανάγκη η ανασύνταξη των δυνάμεων της εργατικής τάξης, η συνειδητοποίηση ότι ο αγώνας είναι δικός μας και πως θα κερδηθεί όταν εγκαταλείψουμε τις λογικές του βολέματος, του ρουσφετιού και του ωχαδερφισμού, όταν ενωθούμε όλοι και παλέψουμε, με μόνο οδηγό την ενότητα και την καθαρότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                         ΘΕΟΛΟΓΟΥ Φ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...