ΠΕΥ ΟΑΕΔ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

1971
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ                                                                         
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ. 9989.646 – FAX 9942714

                                                                                                                                              

  Αθήνα, 22/9/2017
  Αρ. Πρωτ. 176
Α Θ Η Ν Α       

Συνάδελφοι,

Μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, αποφασίστηκε η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 4/10/2017, με θέματα συζήτησης την συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης- αποχής από την αξιολόγηση που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ, καθώς και το τελικό σχέδιο Οργανογράμματος του ΟΑΕΔ.


 

Η τροπολογία που υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, είναι παράνομη, καταχρηστική, αντισυνταγματική, αντιδεοντολογική και απεργοσπαστική. Η τροπολογία αυτή έρχεται να καταργήσει εν μέρει τον ίδιο το ψηφισθέντα Νόμο της αξιολόγησης. Σύμφωνα δε με τη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ «η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3528/2007 και του ν. 3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις. Ομοίως, εάν δεν μπορεί να βεβαιωθεί η τήρηση των υποχρεώσεων για συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης, για λόγους, που συνδέονται με συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την συμμετοχή υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων ή να επιφέρει οποιαδήποτε μορφή δυσμενούς (διοικητικής ή άλλης φύσεως) συνέπεια εις βάρος του».

 Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις από το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ σε Υπηρεσίες της Αθήνας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των συναδέλφων για τα προαναφερόμενα ζητήματα.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη συμμετοχή τους στην απεργία/αποχή από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση. 

 
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                  

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *